PILDID JA VIDEO ⟩ Prahalased tähistasid koroonakriisi lõppu suure peoga Karli sillal

Inna-Katrin Hein
Copy

Tšehhi pealinnas Prahas korraldati 30. juunil suur pidu «Hüvasti, koroona!», samas Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatas, et pandeemia ei ole veel läbi.

Tuhanded inimesed kogunesid Praha vanalinna Karli sillale, kuhu oli pandud poole kilomeetri pikkune valge linaga laud. Tulijad võtsid kaasa oma söögi ja joogi, mida omavahel jagati, teatab afp.com.

Sotsiaalsest distantsist, mis koroonatingimustes oli 2 meetrit, ei olnud enam juttugi. Istuti ühiselt laua taga, suheldi, musitseeriti, lauldi, tantsiti ja tehti selfisid.

Pidutsenud ei kandnud maske ega desinfitseerinud käsi, kuna nende arvates on pandeemia möödas, sest kõik paigad on taas avatud ja elu läheb edasi.

Kesk-Euroopa vanimal, Karli sillal peo korraldanud Ondrej Kobza sõnas meediale, et prahalased said pidu pidada, sest linnas ei ole veel turiste, kes võiksid uue haiguspuhangu tekitada.

Tšehhi pealinna Praha Karli sillale pandi 500-meetrine laud, mille taga inimesed, kes tulid tähistama koroonakriisi lõppu, süüa ja juua.
Tšehhi pealinna Praha Karli sillale pandi 500-meetrine laud, mille taga inimesed, kes tulid tähistama koroonakriisi lõppu, süüa ja juua. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

«Tahtsime ametlikult koroonakriisi lõppu tähistada. Inimesed saavad taas ilma hirmuta üksteisega lähedalt suhelda ega karda ka naabri võileivast ampsu võtta,» sõnas Kobza, kes peab Prahas kohvikut.

Tšehhi võimud lõpetasid eriolukorra juunis ning restoranid, kohvikud ja baarid on olnud avatud umbes kuu aega. Möödunud nädalast on lubatud Tšehhis suurkogunemised ning ujulad, spaad, muuseumid ja loomaaiad on taas lahti.

10,5 miljoni elanikuga Tšehhis on koroonaviiruse diagnoosi saanud 11 960 inimest, viirushaigus on võtnud elu 349 inimeselt ja paranenud on 7771 inimest.

Tšehhi võimude sõnul said nad koroonaviiruse tõrjumisega hästi hakkama, kuid nad on valmis ka koroona teiseks laineks, mis võib tulla sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles