Massikaklus Stockholmi kesklinnas: kolm said pussitada, üks neist suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi Stockholmi politsei. Pilt on illustreeriv
Rootsi Stockholmi politsei. Pilt on illustreeriv Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Rootsi meedia teatel leidis kolmapäeval pealinn Stockholmi kesklinnas aset massikaklus, kus läks käiku ka külmrelv, kolm meest said pussitada ning nendest üks kaotas elu.

Stockholmi politsei sai 1. juulil kell 19.49 kohaliku aja järgi väljakutse, et Västra Trädgårdsgatanil on pussitatud kahte ja Kungsträdgårdenis veel ühte inimest.

Politsei pidas kinni 20-aastase mehe, keda kahtlustatakse mõrvas ja mõrvakatses. Mees tabati, kui oli sündmuspaigalt lahkumas. Kinnipeetu oli ka ise kakluse käigus vigastada saanud, ta viidi haiglasse, kus on politseivalve all.

Korrakaitsjate teatel viidi ka kolm pussitamisohvrit haiglasse, üks neist oli saanud raskelt vigastada ja ta suri 1. juuli hilisõhtul. Kõik kolm pussitada saanut olid Afganistanist pärit migrandid.

Stockholmi politsei pressiesindaja Ola Österling sõnas, et alguses kakeldi Kungsträdgårdenis ja üks mees sai noarünnakus vigastusi. Ründaja lahkus ja liikus Västra Trädgårdsgatanis suunas, vastased järgnesid talle. Tekkis teine kaklus, kus sai kaks meest pussitada.

Pealtnägijate sõnul oli kaks kampa, mille liikmed hakkasid hüüdma solvanguid ja üksteist nügima ning tekkis kähmlus, milles lasti käiku nuga. Nad lisasid, et igast suunast tuli noori kaklusse juurde ja lõpuks oli neid väga palju.

Rootsi sotsiaalmeedias levinud kirjutiste kohaselt tekkis kaklus sellest, et üks mees oli teiselt kallima üle löönud. Mees lõi teist meest pudeliga pähe, pudeliga saanu võttis seepeale välja noa ja ründas.

Noaga rünnanu on varem kohtulikult karistada saanud.

Politsei uurib juhtumit, küsitletakse pealtnägijaid ja vaadatakse üle turvakaamerate lindistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles