PILDID JA VIDEO ⟩ Suurbritannias pani mees kaubanduskeskuse põlema otse turvakaamerate all

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Parvinder Singh pani kaubanduskeskuse põlema ja lahkus sündmuskohalt nii nagu midagi ei oleks juhtunud.
Parvinder Singh pani kaubanduskeskuse põlema ja lahkus sündmuskohalt nii nagu midagi ei oleks juhtunud. Foto: SWNS / Scanpix

Eelmisel aastal Belgrave'i kaubanduskeskuse põlema pannud mehele mõisteti sel nädalal karistuseks ligi kolmeaastane vanglakaristus. 

28-aastane Parvinder Singh tunnistas juba tänavu 24. aprillil Leicesteri kroonikohtus, et on 2019. aasta 6. jaanuaril aset leidnud põlengu süütaja, teatas Leicestershire'i politsei oma kodulehel. 

Kuigi tules hävisid mitme ettevõtte ruumid, ei saanud keegi õnneks vigastada.

29. juunil määrati Nottinghamist pärit Singhile Leicesteri kroonikohtus süütamise eest karistuseks 34-kuuline vangistus.

Parvinder Singh tunnistas end süütamises süüdi.
Parvinder Singh tunnistas end süütamises süüdi. Foto: SWNS / Scanpix

Politsei sai eelmise aasta 6. jaanuaril väljakutse põlengu kohta õhtule kella 22.00 paiku. Tuletõrje- ja politseiuurijad selgitasid pärast põlengu kustutamist kiiresti välja, et tulekahju oli alguse saanud tahtlikust süütamisest. 

Asitõenditena kogutud turvakaamerasalvestistelt selgus ka kiiresti, mismoodi tulekahju alguse sai.

Turvakaamerasalvestiselt oli näha, kuidas kotti kandnud mees istus vahetult enne tulekahju puhkemist aediku peal. Seejärel tõusis süütaja püsti ja kõndis minema. 

Vahetult pärast tema lahkumist süttis leek.

Politsei otsis toona kahtlustatavalt avalikult jagades tema pilti kohalikus lehes ja levitades tagaotsimisinfoga lendlehti. 

Singh vahistati lõpuks eelmise aasta oktoobris.

Tänu turvakaamerasalvestistele õnnestus politseil ka süütaja Singh tabada.
Tänu turvakaamerasalvestistele õnnestus politseil ka süütaja Singh tabada. Foto: SWNS / Scanpix

«See oli laastav juhtum elanike, ettevõtete omanike, sealsete töötajate ja kogukonna jaoks. Mitmed ettevõtted hävisid täielikult ja vedas tohutult, et keegi tulekahjus vigastada ei saanud,» selgitas juhtumit uurinud konstaabel Gemma Allen

Allen tänas ka kõiki uurimist aidanud kodanikke, kes andsid tunnistusi ja olid muidu uurimisega seotud.

«Ma loodan, et see süüdimõistmine aitab Singhi tegudest mõjutatud inimesi, kes jätkavad laastamistööde taastamisega,» sõnas Allen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles