Kas üks telefoninumber võib lahendada Madeleine McCanni kadumismõistatuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Madeleine McCann, kes kadus 2007 Portugalis Praia da Luzis
Madeleine McCann, kes kadus 2007 Portugalis Praia da Luzis Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Saksa politsei on saanud viimase kuuga üle 800 vihje, mis puudutavad 2007. aastal Portugalis Praia da Luzis kadunud Briti tüdrukut Madeleine McCanni. Eriti huvitab uurijaid üks Portugali telefoninumber, mille kunagine omanik võib teada, mis tüdrukuga juhtus.

Juuni alguses teatasid Saksa võimud, et McCanni kadumise põhikahtlusaluseks on Saksamaa kodakondsusega pedofiil ja kurjategija, 43-aastane Christian Brückner, kes praegu kannab vägistamise ja narkomüügi eest karistust Kieli vanglas, teatab dailymail.co.uk.

Itaalia Milano politsei foto sakslasest Chrstian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni kadumises
Itaalia Milano politsei foto sakslasest Chrstian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni kadumises Foto: -/AFP/Scanpix

Saksa uurijad pöördusid avalikkuse poole palvega, et kui kellelgi on Brückneri kohta midagi teada, siis võtku politseiga ühendust, ja inimesed on seda juba teinud. Saksa kriminaalpolitsei esindaja Christian Hoppe sõnas 1. juunil televisioonis esinedes, et ühe kuuga on politsei saanud üle 800 vihje Christian Brückneri kohta. «Oleme saanud uut informatsiooni, mille kvaliteet selgub uurimise käigus. Osa vihjeid olid sellised, mis pälvisid kohe meie tähelepanu ja neid tuleb edasi uurida,» teatas Hoppe.

Saksa meedia teatel on uurijate jaoks kõige tähtsam üks Portugali telefoninumber.

Kahtlustatav Brückner tegi Madeleine McCanni kadumise eel pooletunnise kõne Portugali numbrile +351-916510683. Saksa, Portugali ega Briti politsei ei ole seni suutnud teha kindlaks inimest, kes sellist numbrit 2007. aastal kasutas.

Uurijad arvavad, et inimene, kelle oma see telefoninumber oli, võib teada nii mõndafgi McCanni kadumise kohta.

«Loodame, et inimene, kes seda numbrit 13 aastat tagasi kasutas, võtab meiega kontakti, sest ta võib olla tähtis tunnistaja,» sõnas uurija Christian Hoppe.

Hoppe kutsus inimesi nii Portugalis, Saksamaal kui Suurbritannias üles kontrollima oma vanu telefone ja telefoninumbreid, mis võivad anda vihje, kellele kuulus number, millele Christian Brückner enne Madeleine McCanni kadumist helistas.

Kolmeaastane Madeleine McCann kadus Portugalis Algarves Praia da Luzis 3. mail 2007, kui ta koos oma kaksikutest õe ja vennaga suvituskorteris magas.

Vanemad Kate ja Gerry McCann olid majutuskoha lähedases restoranis koos sõpradega õhustamas ning käisid lapsi iga poole tunni tagant kontrollimas. Kui ema Kate McCann läks kell 22 lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud. Kaksikud aga magasid rahulikult teadmata, et vanemat õde ei ole.

Pere kutsus politsei, kuid last ei leitud.

Madeleine McCann on olnud kadunud 13 aastat ja selle aja jooksul on olnud sadu kahtlusaluseid. Kadumisjuhtumit uuris alguses Portugali ja Briti politsei, hiljem liitus Saksa politsei, kui ilmnes, et lapserööviga võib olla seotud sakslane.

Uurimine kestab. 

Saksa prokuratuuri teatel jäi Christian Brückner Portugali uurijatele juba 2007 silma, kuid tema vastu ei olnud tõendeid. Teada on, ta elas aastaid Portugalis Praia da Luzis ja oli seal ka ajal, kui Madeleine McCann kadus.

Pärast tüdruku kadumist läks ta tagasi Saksamaale.

Saksa prokuratuuri teatel on neil alust kahtlustada, et Madeleine McCann ei ole enam elus ja ta mõrvati pärast röövimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles