Aastaid piinatud Lõuna-Korea naistriatleet lõpetas elu enesetapuga

Elu24
Copy
Lõuna-Korea triatleedid võistlustel Samcheokis. Pilt illustreeeriv.
Lõuna-Korea triatleedid võistlustel Samcheokis. Pilt illustreeeriv. Foto: BYUN YEONG-WOOK/AFP/Scanpix

Eelmisel nädalal sooritas noor, alles 22-aastane Lõuna-Korea triatleet Choi Sook-hyun enesetapu. Tütarlapse pere arvab teadvat, kes nende tütre äärmuseni viisid.

Choi perekonna teatel kiusasid ja ahistasid sportlast nii treener, koondise arst, kui ka vanemad sportlased. Seda nii füüsiliselt, kui vaimselt.

Choi oli pikka aega kurtnud, et teda kiustakse ja pekstakse, aga midagi ei muutunud. Arvatakse, et asjast teadlikud kolleegid-triatleedid keeldusid kättemaksuhirmus Choid toetamast. Kuni lõpuks 22-aastane neiu endalt eelmisel nädalal elu võttis.

Choi pidas ka päevikut. Sealt võib lugeda, et ei möödunud ainsatki päeva, mil Choi poleks nutnud. Ta kirjutas ka, et pigem sureb, kui kannatab igapäevast peksmist, vahendas South China Morning Post.

Choi isa rääkis, et tema tütrel kästi ükskord osta 150 euro väärtuses leiba ja see kõik korraga ära süüa. Tegemist oli karistusega selle eest, et Choi kehakaal oli väidetavalt tõusnud.

Lõuna-Korea triatloniliit saatis Choi perele kaastundeavalduse. Lisaks lubas alaliit, et asub kohe tegutsema, et kiusajad vastustusele võtta.

Choi oli üks paljulubavamaid triatleete, rahvuskoondisesse jõudis ta juba teismelisena 2015. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles