Sponsorid nõuavad traditsioonidega ameerika jalgpalliklubi nime muutmist

Elu24
Copy
NFLi klubi Washingtoni Redskinsi logo nende koduväljakul.
NFLi klubi Washingtoni Redskinsi logo nende koduväljakul. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Kuller- ja transporditeenuseid osutavast ettevõttest FedEx sai esimene ameerika jalgpalli klubi Washingtoni Redskinsi suursponsoritest, kes nõuab klubi omanikult Daniel Snyderilt klubi nime muutmist.

Ühelauseline FedExi sõnum kõlas: «Oleme Washingtoni meeskonnale teatanud oma soovist vahetada klubi nime.» 

FedEx on üle kahekümne aasta on NFLi juhtiva klubi Redskinsi olulisemaid sponsoreid, seega nende nõudmine on majanduslikust aspektist vägagi tähelepanuväärne. 

Lisaks klubi toetamisele on FedEx ka Redskinsi kodustaadioni FedExField nimisponsor aastani 2026 ja kompanii tegevdirektorile Frederick W. Smithile kuulub klubist 10 protsenti.

FedEx esitas nimemuutmispalve nädal pärast seda, kui 85 suurinvestorit nõudsid nii FedExilt, Nike`ilt ja Pepsilt Redskinsiga koostöö lõpetamist, kui nimevahetust ei toimu, vahendas Washington Post.

Sporditarvete suurbrand Nike tegi oma otsuse vargsi ja pea märkatamatult, kui eemaldas oma netipoest kõik Redskinsi tooted. 

Washingtoni Redskinsi klubi on järjekordne Ühendriike haaranud rassismipaanika ohver. 1999. aastal klubi omanikuks saanud Snyder ütles juba 2013. aastal, et ei vaheta iialgi klubi nime, sest Redskins on austusavaldus Ameerika põliselanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles