PILT JA VIDEO Taasavatud Louvre'is saab Mona Lisat näha rahvamassis tunglemata

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pariisisi avati taas Louvre'i muuseum. Mona Lisa nägemiseks ei pea uute reeglite järgi enam inimmassis tunglema.
Pariisisi avati taas Louvre'i muuseum. Mona Lisa nägemiseks ei pea uute reeglite järgi enam inimmassis tunglema. Foto: EPA / Scanpix

Maailma populaarseim muuseum Louvre on pärast kuudepikkust sulgemist oma uksed taasavanud, kuid selle külastajat ootab nüüd pisut teistsugune kogemus, kus muuseumi tähtatraktsiooni nägemiseks ei pea rahvahulgas tunglema.

Kui seni on Leonardo da Vinci meistriteost Mona Lisat Louvre'i muuseumisse vaatama läinud inimestel tulnud arvestada sellega, et mobiiliga hea pildi tegemiseks tuleb rahvamassis tungelda, siis nüüd saavad külastajad imetleda maailma kuulsaima naise portreed ühesuunalist marsruuti ja sotsiaalset distantseerumist jälgides, vahendas CNN.

Varsti pärast avamist tehtud fotodelt oli samuti näha, kuidas inimesed liiguvad muuseumis korrapärases reas.

Kõik, kes soovivad aga taasavatud Louvre'i külastada, peavad arvestama sellega, et kõigepealt tuleb külastusaeg broneerida. 

Lisaks tuleb siseruumides kanda maske ja hoida teistega vähemalt ühemeetrist distantsi.

Sobivat arga on olnud võimalik broneerida juba 15. juunist ehkki Louvre'i veebilehel on teade, et tipptundide ajal võib samal päeval olla võimalik broneerida vähem aegu. 

Samuti tasub meeles pidada ka seda, et isegi, kui teil on võimalus külastada muuseumi tasuta (kui olete alla 25-aastane ja elate Euroopa Liidus), peate oma tuleku aja ikkagi internetis eelnevalt broneerima. 

Lisaks tuleb arvestada sellega, et sularaha muuseumis praegu vastu ei võeta, seega saab arveldada ainult kaardiga makstes.

Siiski ei pea alla 11-aastased lapsed maske kandma.

Külastajatel tuleb enne hoonesse sisenemist ka käed desinfitseerida.

Sotsiaalne distantseerumine kehtib ka turismigruppide kohta. Kuni 25-liikmelised rühmad võivad küll koos muuseumis ringi kõndida, kuid sotsiaalse distantseerumise säilitamiseks peavad nad kandma peakomplekte ja giid peab kasutama mikrofoni.

Uutes reeglites on veel teisigi uuendusi, näiteks ei ole garderoob avatud, ning mõneks ajaks jäävad suletuks ka mõned näitused, sealhulgas keskaja prantsuse skulptuuride galerii ja renessansi sektsioon ning Aafrika, Aasia, Okeaania ja ameerika kunsti tutvustavad muuseumiosad.

Turistide puudus

Pariisis töötav giid Manuela Feuchot-Gazquez oli üks neist, kes esmaspäeval Louvre'i ette meeleavaldusele tuli.
Pariisis töötav giid Manuela Feuchot-Gazquez oli üks neist, kes esmaspäeval Louvre'i ette meeleavaldusele tuli. Foto: Reuters / Scanpix

Kui muuseum esmaspäeval taas uksed avas, korraldasid mõned Pariisi ekskursioonijuhid väljaspool muuseumi protesti, hoides käes Mona Lisa näoga plakateid

Meeleavaldajad tõid esile, et nene arvates on turismisektor viimastel kuudel vähe tõetust saanud. 

Louvre oli suletud alates 13. märtsist, muuseum teenis selle ajaga kahjumit üle 40 miljoni euro.

Muuseum on üks linna populaarseimaid turismiobjekte, kuid isegi kui Pariis avaneb, on see tõenäoliselt suuresti kohalik elanikkond, kes eksleb Louvre'i saalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles