FOTOD ⟩ Rootsi hokimees jäi matšis saadud vigastuse järel halvatuks: julgesin seda videost vaadata alles poolteist aastat hiljem

Elu24
Copy
Rootsi hokijuuniorid kohtuvad Tšehhiga. Pilt illustreeriv.
Rootsi hokijuuniorid kohtuvad Tšehhiga. Pilt illustreeriv. Foto: JONAS FORSBERG/imago images / Bildbyran/Scanpix

26. detsembril 2018. aastal uisutas Rootsi jäähokimängija Tobias Forsberg jääle viimast korda elus. Rootsi kõrgemas hokisarjas Leksandi klubi esindanud Forsberg libises matšis Almtuna vastu meeletul kiirusel pea ees vastu poorti...

Traagiliste tagajärgedega õnnetuses murdis 32-aastane hokimängija ülemised kaelalülid ja vigastada sai ka mehe seljaaju. Hokimängija seisundist meedias vaikiti.  

Forsberg mängis viis hooaega Rootsi meistrisarjas, üheksal hooajal kuulus ta Rootsi tugevuselt teise liiga klubidesse. Samuti esindas mees kuni 20-aastaste Rootsi koondist maailmameistrivõistlustel, kirjutas Expressen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Dressed For Success’ ⚪️🔵 - 📷: @michael715

A post shared by Tobias Forsberg (@t.forsberg) on

Hokimängija paljastas vigastuse traagilised tagajärjed Instagramikontol mais 2019. 

Forsberg jäi altpoolt rindkere halvatuks ning tema käte toimimine oli tugevalt häiritud, sest käelihastest töötasid vaid biitsepsid.

Expressenile rääkis Forsberg, et julges juhtunut videost vaadata alles poolteist aastat pärast saatuslikku päeva.

«Ma ei suutnud seda varem vaadata. Ma ei tahtnud seda näha. See oli selline pauk, kuid tegelik olukord oli midagi muud, kui mina mäletasin. Mul oli meeles, et lähenesin poordile küljelt, kuid põmatasin vastu poorti täitsa otse pea ees,» rääkis Forsberg Rootsi väljaandele.

Õnnetusejärgne aeg on olnud väga ränk ja täis enneolematuid väljakutseid, kuid Forsberg pole lootust kaotanud. Vaatamata oma positiivsele hoiakule tunnistab noor mees, et ilma tüdruksõbra Filippa Norr Richloowi ja pere toetuseta oleks asjad tõenäoliselt kulgenud teises suunas. 

«Ma isegi ei julge ette kujutada, kui raske oleks see olnud ilma Filippa ja lähedasteta. See oleks olnud võimatu, väga võimalik, et lamaksin endiselt haiglavoodis. Filippa on mind aidanud sõnulkirjeldamatult palju.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min egna PT! ❤️💪🏻

A post shared by Tobias Forsberg (@t.forsberg) on

Forsberg näeb kõvasti vaeva, et oma füüsilist seisundit parandada. Ta käib kolm korda nädalas jõusaalis ja teeb koostööd nii füsioterapeudi kui hingehooldajaga. Värsket õhku käib ta hingamas ratastoolis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndagsgnugg med @fysante!💪🏻 #mondaymotivation #workoutoftheday

A post shared by Tobias Forsberg (@t.forsberg) on

Käesoleva aasta alguses sai Forsbergi lugu tähelepanu ka meedialt, kui teda tunnustati Rootsi spordigalal. Publiku soe vastuvõtt pani endise tippsportlase heldima ja mõjutas tema edasist tegevust.

«See oli mega adrenaiilinlaks! Oli täiesti sürreaalne olla laval selliste legendide ees nagu Börje Salming (Rootsi läib aegade üks kuulsamaid hokitähti, üks esimesi eurooplasi NHLis - toim). Ja siis nad kuulasid ainult mind ja aplodeerisid! Kui jõudsin lava taha, siis ei suutnud muud, kui ainult hõisata,» meenutas Forsberg. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det var en stor ära att få vara del av Idrottsgalan 2020! #idrottsgalan

A post shared by Tobias Forsberg (@t.forsberg) on

Forsbergil on tuleviku suhtes plaanid tehtud. Ta kuulab tervise ja toitumisega seonduvaid loenguid ning valmistub õppejõu karjääriks.

Kuigi koroonapandeemia lükkas Tobiase ja Filippi pulmapeo edasi, siis plaanid abielluda on endiselt jõus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles