MÕRV MINEVIKUST Miljonärist kallima mõrvanud ja laiba reovette uputanud mees sai veel ühe räige süüdistuse

Elu24
Copy
Ian Stewart (paremal) kannab hetkel eluaegset vanglakaristust lastekirjaniku Helen Bailey (vasakul) mõrva eest.
Ian Stewart (paremal) kannab hetkel eluaegset vanglakaristust lastekirjaniku Helen Bailey (vasakul) mõrva eest. Foto: SWNS.com/Scanpix

Briti lastekirjaniku Helen Bailey 2016. aastal mõrvanud Ian Stewart (59) kannab hetkel eluaegset vanglakaristust. Nüüd süüdistatakse Stewarti oma esimese abikaasa mõrvamises, vahendab BBC.

Miljonärist lastekirjanik Helen Bailey oli kirjutanud mitmeid raamatuid ning pidas pärast oma abikaasa surma 2011. aastal ka avalikku blogi, vahendab BBC. Varasemalt 22 aastat abielus olnud Bailey kohtas siis aga Facebooki grupis Ian Stewarti, kellega naine hiljem ka kihlus.

Lastekirjanikku nähti viimast korda elusana 11. aprillil 2016. aastal, kui Bailey oma koeraga kodu lähedal jalutas. Kirjaniku ja tema koera surnukehad leiti Bailey kodust, mida ta Stewartiga jagas, 15. juulil. Naise surnukeha leiti garaaži all olevast reoveereservuaarist, mis oli täis inimese väljaheiteid.

Järgmisel päeval esitati Stewartile mõrvasüüdistus. Lisaks sellele süüdistati Stewarti õigusemõistmise moonutamises ja aprillis seadusliku matmise ärahoidmises.

Otsimis- ja päästemeeskond avastas Helen Bailey surnukeha garaaži all olevast reoveereservuaarist 2016. aasta juulis.
Otsimis- ja päästemeeskond avastas Helen Bailey surnukeha garaaži all olevast reoveereservuaarist 2016. aasta juulis. Foto: SWNS.com/Scanpix

2017. aastal mõisteti Stewart Bailey mõrvas süüdi ning inglane sai eluaegse vanglakaristuse, millest ta peab minimaalselt ära kandma 34 aastat.

Nüüd kolm aastat pärast kirjaniku mõrvas süüdimõistmist on Stewartile esitatud järgmine süüdistus. Meest süüdistatakse oma abikaasa ja kahe poja ema, 47-aastase Diane Stewarti mõrvamises 2010. aastal.

Stewarti abikaasa leiti surnult nende kodust ning naise surmatunnistuse põhjal suri ta ootamatu epilepsiahoo tagajärjel, vahendab The Sun. Stewarti abikaasa surma hakati uuesti uurimine pärast seda, kui mees Bailey surmas süüdi mõisteti, vahendab Royston Crow.

Mehe kohtuistung toimub 21. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles