Heal artistil mitu nime? Oma viimase kontserdi välja kuulutanud Suur Papa räpib jälle uue aliase alt

Elu24
Copy
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tallinnas sündinud Uku Aropit on läbi aegade tuntud ka lavanimega Papa Mef, Suur Papa ja Arop. Just viimase kahe vahet on räppar viimastel aastatel käinud ja kui mõni aeg tagasi teatas mees, et Suur Papa annab oma viimase kontserdi, siis nüüd on selge, et Arop on hakkamas taas muusikailmas tegusid tegema.

Räppar teatas aasta alguses sotsiaalmeedia vahendusel, et märtsi lõpus toimub tema viimane kontsert. «Kallid sõbrad, uued ja vanad, ilusamad ja veel ilusamad, lõppemas on üks peatükk. See on nüüd see viimane kord ja võimalus näha, ning kuulda artisti repertuaari minevikust olevikuni. Selga musti riideid pole vaja panna, matust ei tule. Külalisi tuleb, etendust saab ja üleüldiselt saab emotsioonirohke olema. Hunnikut küsimusi pole ka mõtet kohe teele panna,» seisis muusiku pöördumises.

Koroona tõttu jäi antud kontsert ära ja nüüd selgub mehe värskest Instagrami postitusest, et juba järgmisel kuul on oodata temalt uut albumit ning seda taas aliase Arop alt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arop 289 (@arop289) on


2012. aastal lõi Arop käed Legendaarne Recordsiga ja anti välja menualbum «Grammilinn», tänu millele sai temast üks tuntumaid Eesti räppareid. Pärast albumi menu lõi Suur Papa oma plaadifirma Grammilinn Records ja aastal 2016 teatas Uku Arop Facebookis, et loobub oma vanast imidžist. Mees lubas hakata laulutekste kirjutama üksnes inglise keeles ja seda oma sünninime Arop alt.

«Ma lõpetan räppimise...meie keeles ja vahetan Suur Papa nime Arop vastu. Ma võtan oma mina tagasi,» sõnas ta neli aastat tagasi. «Suur Papa aeg on ümber. See ajajärk on minu elus nüüd möödas. Aeg on edasi minna. Ma tahan, et te seda teaksite, et nimevahetus ei mõjuta minu iseloomu ega saavutusi.»

Hoolimata lubadustest, jätkas mees siiski ka Aropi nime alt eesti keeles räppimist ja 2017.  aastal ilmus LP nimega «P.O.E.G», millelt pärinev lugu «Kiki Miki» oli toona üks suurimaid hitte Eestis.

Mullu kevadel, kui ilmus lugu «Vikati Gäng», sai temast jälle Suur Papa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles