Endine Serbia korvpallitäht siivututest ettepanekutest: mul on hea meel, et suutsin põlved koos hoida

Elu24
Copy
Endine Serbia naiste korvpallikoondise tagamängija Milica Dabovic (vasakul).
Endine Serbia naiste korvpallikoondise tagamängija Milica Dabovic (vasakul). Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Endine Serbia korvpallistaar Milica Dabovic rääkis Šveitsi väljaandele Blick, et sai karjääri jooksul korduvalt siivutuid ettepanekuid. 

38-aastane Dabovic esindas sportlaskarjääri jooksul mitmeid klubisid. 1998. aastal alanud profikorvpalluri leiba maitses ta koguni 18 erinevas klubis. Harva pidas ta ühes klubis vastu üle aasta. Põhjus oli selles, et Serbia korvpallikaunitar sai pidevalt moraalituid ettepanekuid, millele ta eitavalt vastas.

«Ühe klubi president tahtis minuga seksida, keeldusin ja kolm kuud hiljem pidin klubist lahkuma - mind vallandati. Viimase kolme kuu eest jäeti ka palk maksmata,» rääkis Dabovic. 

Dabovici sõnul ei olnud see sugugi ainus kord. Pigem oli seksuaalse alatooniga ettepanekute tegemine reegliks. Dabovic ütles, et neid tehti isegi lepingu läbirääkimiste käigus.

«Kord oli just kontrahtile alla kirjutanud, kui sain klubi juhtkonna liikmelt telefonikõne. Ta nõudis telefoni teel, et pean temaga magama. Ütlesin ei. Ja lahkusin klubist.»

«Olen endale tänulik, et suutsin põlved koos hoida ja jalgu laiali ei ajanud. Isegi siis mitte, kui teenisin kuus 20 000 eurot, ega ka siis, kui mängimise eest üldse raha ei saanud. Mu südametunnistus on puhas ja võin ilma häbita peeglisse vaadata.»

Serbiakeelse uudiskanali Nezavisne andmetel sooviti korvpallurilt lisateenuseid peamiselt siis, kui Dabovic mängis Türgi või Kreeka klubides. 

«Pole kergemat tunnet, kui käia pea püsti. Võin rahulikult magada. Ei mõista kedagi hukka, sest mina pole hukkamõistja,» lisas endine kossustaar.

Dabovic tuli Serbia naiste korvpallikoondisega 2015. aastal Euroopa meistriks, Rio de Janeiro olümpial 2016. aastal saavutas ta Serbia naiskonnaga kolmanda koha. Pärast olümpiamänge lõpetas serblanna ka korvpallurikarjääri.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles