GALERII ⟩ Ansambel Köömes sai maha oma kauaoodatud plaadiesitluskontserdiga

Elu24
Copy
Klubi Laev 9JUL2020 Ansambli Köömes plaadiesitluse kontsert klubis Laev . Foto autor Raul Mee
Klubi Laev 9JUL2020 Ansambli Köömes plaadiesitluse kontsert klubis Laev . Foto autor Raul Mee Foto: Raul Mee

Kuigi koroona lükkas ansambli Köömes plaanid kergelt edasi, otsustas bänd, et maailm on nüüd nende plaadiesitluskontserdiks valmis. Oma värskeimat loomingut esitleti eile õhtul klubi Laev vabaõhulaval.

Ansambli Köömes hiljuti ilmunud albumi «Kosmose Jõgi» esitlustuuri avakontsert meelitas kohale ohtralt melomaate. Enne ja pärast kontserti tegi muuskalisi valikuid suvepealinna legendaarseim DJ-duo Hot n' Handsome.
 

Köömes loeb oma sünnipäevaks 2008. aasta juunikuud, kui bänd andis oma esimese kontserdi Saaremaa kadakate vahel, Kotlandi külas. Tegutsetud on põrandate all aga oluliselt kauem. Aastate jooksul on bänd üha kasvanud – nii suhtumiselt kui ka koosseisult. Köömes peab oma loomingus esmatähtsaks kuulajate kaasamise. Nii mõtlemisse kui hullude rütmide, valjude riffide ja pimedate ihade kaudu kaasa elamisse. Ansambli kõik lood räägivad elust enesest ja vahel on need ehk suuremadki kui elu.

Ansambli liikmed on erinevates kooslustes Eesti alternatiivmuusikas tegutsenud juba üheksakümnendate keskpaigast alates. Vahetu energia, kaasahaaravad rütmid ja mõtlemapanev lüürika on see, mis teeb Köömesest Eesti vaieldamatult ühe atraktiivsema kontsertbändi. Nende neljas stuudioalbum «Kosmose jõgi» on salvestatud aastatel 2017–2019.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles