«Teneti» staar tegi koos võluva näitlejannaga keset pandeemiat salafilmi

Elu24
Copy
Näitlejad Johnn David Washington ja Zendaya.
Näitlejad Johnn David Washington ja Zendaya. Foto: FS/ADM/Capital Pictures/EN/MPI/Captial Pictures/Scanpix/Elu24 kollaaž

Vaatamata koroonaviiruse pandeemiale on Hollywoodis salaja valminud film, milles kehastavad peategelasi «Teneti» üks staaridest John David Washington (35) ja endine Disney täht Zendaya (23), vahendab Deadline

HBO hittsarja «Euphoria» looja ja režissöör Sam Levinsoni eestvedamisel filmisid näitlejad John David Washington ja Zendaya kahe nädala jooksul filmi «Malcolm and Marie»: teadaolevalt esimene mängufilm, mis on sai valmis koroonapandeemia ajal.

«Malcolm and Marie» filmivõtted toimusid ajavahemikus 17. juuni – 2. Juuli California osariigis ning võtteplats vastas COVID-19 ohutusprotokollidele. Zendaya jagas hiljuti must-valget kaadrit filmist ka oma isiklikul Instagrami kontol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Filmi sisu on siiani veel ebatäpne, kuid liiguvad jutud, et «Malcolm and Marie» sarnaneb auhinnatud «Marriage story'ga», mis rääkis loo ühe abielupaari lahutusest.

Kuidas aga täpselt «Malcolm and Marie» nii kiiresti valmis?

Esmaspäeval, 16. märtsil, sai Levinson HBO-lt kõne, et «Euphoria» teise hooaja filmimine tuleb peatada. Ühel õhtul karantiini ajal helistas Zendaya režissöörile ja küsis, kas ta saaks karantiini ajal kirjutada ja üles võtta filmi. Kuus päeva hiljem oli Levinsonil stsenaarium valmis ning lisaks Zendayale soovis mees salajasse projekti kaasata ka Washingtoni.

Filmi produtsendid Ashley Levinson ja Kevin Turen kohtusid enne filmimist kahe arsti ja advokaadiga, et võtteplats vastaks pandeemia ajal nõuetele. Filmi rahastasid filmitegijad ise.

Filmimiseks leiti ka ideaalne asukoht, Monterey maakonnas asuv hoone, mis kannab nime Caterpillar-maja. Mitte ainult ei olnud seal eraomandil filmimine seaduslik, vaid 33-aakrilisel maa-alal asuv Caterpillar-maja rõhutas ka Levinsoni stsenaariumi emotsiooni ja koreograafiat, pakkudes samal ajal filmimeeskonnale privaatsust.

Enne võtteperioodi algust saadeti meeskonnale ja näitlejatele pikk nimekiri reeglitest, mida filmimisel kõik järgima pidid. Lisaks hügieenireeglitele anti ka palju juhtnööre selleks, kuidas filmimeeskonna töö oleks võimalikult ohutu kõikidele võtteplatsil viibivatele isikutele.

Ohutuse mõttes tehti enne võtteperioodi algust kõigile koroonaviiruse test ja meeskond pidi olema võtteplatsil enne filmimist kaks nädalat karantiinis. 

Sellele järgnes kaks nädalat filmivõtteid, kus kõik kandsid maske, hoidsid sotsiaalset distantsi, harjutasid stseene parkimisplatsil ning kasutati ainult ühekorranõusid ja söögiriistu. Kõigil oli võtteplatsil viibimiseks ka individuaalne eluruum. Lisaks olid võtteplatsil arstid ja kokk ning mitte kellelgi ei lubatud võtteperioodil territooriumilt lahkuda.

Korraga viibis ruumis, kus võtted parasjagu toimusid, maksimaalselt 12 inimest ning iga päeva alguses ja lõpus kontrolliti kõigi kehatemperatuuri. Füüsilise kontakt vältimiseks suheldi võtteplatsil palju just raadiosaatjate ja tekstisõnumitega ning peeti ka videokõnesid.

Washington ja Zendaya vastutasid oma kostüümide ning mikrofonide eest ise. Lisaks sellele ei tohtinud ükski filmimeeskonna liige ilma kaitseülikonnata olla näitlejate kontaktis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles