Roger Federer: omal ajal oli Björn Borgist kuulsam vaid üks mees...

Elu24
Copy
Šveitsi tennisetäht Roger Federer (vasakul) ja Laver Cupi Euroopa meeskonna kapten Björn Borg eelmisel aastal Genfis.
Šveitsi tennisetäht Roger Federer (vasakul) ja Laver Cupi Euroopa meeskonna kapten Björn Borg eelmisel aastal Genfis. Foto: SALVATORE DI NOLFI/EPA/Scanpix

Šveitsi tenniselegend Roger Federer on alati suurte tennisemängijate vastu austust üles näidanud. Endine maailma esireket on korduvalt imetlenud ka rootslast Björn Borgi. 

20-kordne suure slämmi võitja ütles väljaandele Zeit, et Björn Borgi tähendust spordile ei ole võimalik alahinnata.

«Ma sain alles hiljem aru, mida Björn Borg spordile tähendas,» sõnas Šveitsi tennisemaestro.

«Ta oli üks esimesi sportlasi, kes sõlmis sponsorlepinguid. Ta oli üks neist, kelle mõjul sai tennisest popkultuuri osa. Arvan, et omal ajal oli temast kuulsam vaid üks inimene maailmas – Rooma paavst,» lisas Federer.

Federer on esimene tennisemängija, kes jõudis Forbesi kõrgemini tasustatud sportlaste pingereas esimesele kohale.

«Tennis pole ainult sport, see on ka meelelahutus,» kommenteeris Federer. «Näen seda täna selgemalt kui kunagi varem – asi pole ainult minus. Inimesed tahavad vaadata meid mängimas. Nad on valmis selle eest maksma. On äärmiselt tähtis, et me suudaks neile selle eest näidata etendust, mis on seda raha väärt.»

Käesoleva aasta mai lõpu seisuga ulatus Federeri teenistus auhinnarahade, palga ja reklaamilepingute näol 106,3 miljoni dollarini, järgnesid jalgpallitähed Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi vastavalt 105 ja 104 miljoni dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles