FOTO ⟩ Ukraina tipptennisist sattus sotsiaalmeediapostituse tõttu rassisimiskandaali

Elu24
Copy
Ukraina tennisemängija Djana Jastremska.
Ukraina tennisemängija Djana Jastremska. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS

Ukraina tennisemängija Dajana Jastremska avaldas sotsiaalmeediakontol fotoseeria, millega soovis näidata oma toetust rassismivastasele liikumisele. Paraku kukkus kõik välja hoopis vastupidi...

20-aastane ukrainlanna avaldas endast fotod, kus ta on palja ülakehaga, üks kehapool tumedaks värvitud.

Tagasiside avaldatud fotodele oli aga nii kriitiline, et Jastremska otsustas postituse eemaldada. Džinn oli aga pudelist välja lastud ning fotod levisid kulutulena.

Niinimetatud blackface`i peetakse rassistlike stereotüüpide rõhutamiseks. 

«Mind hoiatati võimaliku negatiivse tagasiside eest, kuid ma ei pidanud, ega pea seda praegugi mingilgi viisil blackface`iks,» kirjutas Jastremska.

«See polnud karikatuur, vaid tahtsin käesolevas olukorras lihtsalt oma tundeid jagada. Meid kõiki tuleks kohelda võrdselt.» 

Jastremska arvates saadi temast valesti aru. «Olen väga pettunud, et minu heas usus edastatud sõnum on sellise vastukaja saanud. Seepärast otsustasin ka fotod eemaldada. Tahan siiralt vabandust paluda kõigilt neilt, keda võisin solvata. Mul olid vaid parimad kavatsused.» 

20-aastane Jastremska paikneb WTA maailma edetabelis 25. kohal, vaid kolm kohta tagapool eestlannast Anett Kontaveitist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles