Šveitsi motokrossitäht jäi pärast treeningul saadud vigastust halvatuks

Elu24
Copy
Motokross. Pilt illustratiivne.
Motokross. Pilt illustratiivne. Foto: Courtsey of Cal Werner / SWNS/Courtsey of Cal Werner / SWNS/Scanpix

Motokrossitähe Killian Aubersoni sportlaskarjäär sai tõenäoliselt lõpu 16. juunil, kui ta treeningul juhtunud õnnetuses tõsiselt viga sai. Pärast seda pole seitsmekordne Šveitsi meister enam oma jalgu suutnud liigutada.

Eelmisel nädalal viibis Auberson USAs Salt Lake City taastusravikeskuses, tema seisund on grammi võtta paranenud, kuid arstid ei anna jalgadele tõusmiseks siiski lootust.

Niigi kohutava kogemuse teeb süngemaks asjaolu, et koroonapandeemia tõttu seatud piirangute pärast pole mees oma lähedasi näha saanud.

«Vihkan seda tunnet, mis minu kehas on. Siis veel see, et olen selle kõik pidanud läbi elama ihuüksi, lihtsalt ränk,» sõnas Auberson Blickile antud usutluses.

Käesoleva nädala alguses toimus siiski viimaks kauaoodatud pööre, kui motomehe abikaasa Morgane pääses armasama juurde. Abielupaar elab Californias, kuhu Auberson loodab peagi tagasi minna.

«Pean õppima nii öelda ABC-d, näiteks tõusmist voodist ratastooli. Oleme palju tööd teinud ka minu tasakaaluhoidmisega. See tundub olevat lihtne, kuid minu jaoks väga keeruline. Tundub, nagu mu keha kaaluks 300 kilogrammi.»

«Õpin ja saan iga päevaga paremaks,» on 28-aastane Auberson lootsurikas. 

Aubersoni auks ja seljaaju-uuringu toetuseks korraldatakse Šveitsis järgmisel nädalal näidisvõistlus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles