GALERII ⟩ Armastatud artistid esitasid Viimsi Vabaõhumuuseumis legendaarse Jaak Joala loomingut

Elu24
Copy

Eile õhtul sai Viimsi Vabaõhumuuseumis nautida legendaarse Jaak Joala repertuaari kuulunud palasid. See võimalus meelitas kohale hulga rahvast.

Kolmapäeva õhtul Viimsi Vabaõhumuuseumisse kogunenud inimesed said õhtu jooksul nautida selle aasta 26. juunil 70-aastaseks saanud legendaarse Jaak Joala repertuaari kuulunud lugusid nagu «Naer», «Unustuse jõel», «Kuulsuse ahelad», «Davai poigrajem ljubov», «Naerata», «Ausus», «Suveöö» jt.

Sama kontserti saab nautida veel ka täna õhtul Kasepää laululaval.

Laule esitavad Märt Avandi, Ivo Linna, Juss Haasma ja Lexsoul Dancemachine. Õhtut juhib Ivo Linna, kes oli Jaagu võitluskaaslane ja hea sõber. Ivo räägib kontserdil ka veel kuulmata ning avaldamata seiku tema elust ja karjäärist.

Märt Avandi, Juss Haasma ja ansambel Lexsoul Dancemachine osalesid 2018-2019 aasta suvel menukatel Tartu Uue Teatri etendustel «Kremli Ööbikud» Narvas, mis peegeldasid olulisemaid seiku nii Jaagu kui tolleaegsete muusikute elust.

Jaak Joala oli legend ja eelmise sajandi vaieldamatult üks parimaid ning armastatumaid lauljaid Eestis ja kogu Nõukogude Liidus.

Juba varases nooruspõlves salvestas ta laulu «Kuulsuse ahelad», mille sisu peegeldas tema hilisemat karjääri ja elu hirmuäratava sarnasusega. Kas see oli kokkusattumus, kas ta aimas seda ette? Neid küsimusi ja oletusi võib jätkata, aga fakt on see, et temasugust lauljat ei ole Eesti rahvas hiljem näinud.

Tema ainulaadne tämber ning filigraanne intonatsioon on olnud eeskujuks paljudele lauljatele. Tema romantilised laulud ja tohutu populaarsus lõid selle ajastu uue ning enneolematu mõõtme kogu regiooni muusikaelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles