Hiilgevormis Soome tippsprinter ei saanud sponsorlepingut: sotsiaalmeedias liiga vähe jälgijaid

Elu24
Copy
Soome sprinter Samuli Samuelsson.
Soome sprinter Samuli Samuelsson. Foto: instagram.com

Soome esisprinter Samuli Samuelsson tõestas, et tänapäeval ei piisa sportlasel vaid sellest, et ollakse edukas omal alal. Edukas peab olema ka sotsiaalmeedias.

Samuelsson jooksis eelmisel nädalal Jyväskyläs 100 meetri isiklikuks rekordiks 10,28. Soome rekordist jäi puudu vaid 0,07 sekundit. Kolmapäeval sai Soome välejalg Lahtis vastutuulega aja 10,40. Neljapäeval kirjutas Samuelsson oma Instagrami ja Facebooki kontodel, et headel resultaatidel pole sponsorite silmis mingit väärtust.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🚨 SOS 🚨 Lukekaa koko teksti! Eilen 10,40 (-1.3) Lahdessa. Elämäni parhaimpia juoksuja ottaen vastatuulen huomioon 😇 Vaikka taso on selkeästi noussut ja Suomen Ennätys (10,21) hieman jo kolkuttelemassa huippu olosuhteissa, ei näillä tosiaankaan ole sponsorikuvioihin mitään merkitystä. Laitoin s-postia tällä viikolla lisäravinnefirmalle, jonka tuotteita olen käyttänyt monen vuoden ajan ja kysyin, olisiko mahdollista tehdä jonkinlaista yhteistyötä, jos vain heitä kiinnostaisi. Vastaus oli, että minimivaatimuksena on heillä vähintään 10 tuhatta aktiivista seuraajaa instagram-tilillä, jos edes lähetään sopimusta miettimään. Eli ei tässä voi muuta kuin todeta, että jos todella haluatte taloudellista helpotusta urheilu-urallenne, älkää MISSÄÄN nimessä miettikö, että parantamalla urheilusuoritusta saisitte nykypäivänä parempaa tukea. Eli ei muuta kuin kaikki svaippaamaan, haippaamaan, laikkaamaan ja subscraippaamaan mun ig-tili ja facebook-urheilijasivu, vain silloin esimerikiksi @mnutritionfi voi alkaa kiinnostumaan 😎 Ja jos joku teistä jo omaa sen 10t seuraajaa, niin laittakaa ihmeessä viestiä. Jos saisitte sopimuksen aikaan, niin voitaisiin neuvotella meidän välisestä sopimuksesta 🙈 📸 @villekaskivirta

A post shared by Samuli Samuelsson (@samulisamuelsson) on

«Saatsin ühele firmale e-kirja, olen selle firma tooteid aastaid kasutanud ja küsisin kas oleks võimalik koostööd teha. Ettevõte teatas, et nad on valmis asja arutama, aga alles siis, kui mu Instgramikontol on vähemalt 10000 aktiivset jälgijat.»

25-aastane Samuelsson rääkis Iltasanomatele, et veel paarkümmend aastat tagasi oleks ettevõtted võidelnud õiguse eest spondeerida Soome kiireimat meest, kuid nüüd on asjad liikumas teises suunas.

Soomlasel on hetkel Instagramis ligi 3000 jälgijat. «Tundub, et praegu peaks sotsiaalmeedias olema väga aktiivne, aga mul ei ole selleks aega ja postituste tegemine ei ole minu jaoks loomulik tegevus. Kui varem sai sportlane pühenduda sportimisele, siis nüüd sõltub toetajate hulk sellest, millne atleet sotsiaalmeedias välja näeb,» rääkis Samuelsson.

Sprinterile sekundeeris Soome vasaraheitja Fredrik Fröberg: «Tänapäeval sponsoreeritakse sotsiaalmeediaproffe, kes vabal ajal pisut jooksevad ja hüppavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles