Noor iluuisutaja hukkus Moskvas aknast alla kukkudes, jättes mõistatusliku kirjakese (1)

Elu24
Copy
Jekaterina Aleksandrovskaja
Jekaterina Aleksandrovskaja Foto: AFP / Scanpix

Pyongyangi olümpial Austraalia eest võistelnud ja Tallinnas kulla pälvinud Venemaa iluuisulootus lõpetas väidetavalt ise enda elu, jättes seletamatu ühesõnalise kirjakese, kirjutab meedia.

Reedel tehti teatavaks, et Jekaterina Aleksandrovskaja on hukkunud Moskvas oma kortermaja aknast alla kukkudes. Ametlike allikate kinnitusel  võttis noor naine ise enda elu.

«Ta suri sündmuskohal,» kinnitasid ametnikud. Korterist leiti ka väga lakooniline hüvastijätukiri. «Armastan,» võis ühesõnalisest kirjakesest lugeda.

Vaid 20-aastase olümpialootuse ootamatu surm šokeeris mitmeid kolleege. «Ma ei suuda seda praegu sõnadesse panna, kui läbi ma olen ja kui räbalalt end Katja kurva ja äkilise lahkumise tõttu tunnen,» kirjutas tantsupartner Harley Windsor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekaterina Alexandrovskaya (@alexandrovskaya.k) on

«Kohutavalt kahju, et Katja kaotasime,» sõnas Austraalia olümpiakomitee juht Ian Chesterman. «Ta oli vaikne, leebe, kuid hämmastavalt pühendunud parim olemisele.»

Kõrge lend spordis

Aleksandrovskaja esindas koos austraallase Windsoriga Pyongyangi olümpial viimase kodumaad. Sel ajal polnud Venemaa sportlastel dopinguskandaalide tõttu oma riigi lipu all osaleda lubatud.

2017. aastal võitis paar Tallinnas rahvusvahelistel karikavõistlustel kuldmedali. Vigastuse tõttu lahkus ta aga aasta alguses aktiivsest spordist.

Akendest kukkumiste epideemia

Venemaal on viimastel kuudel tulnud arvukalt teateid surmadest, kus inimeste elutee on ootamatult lõppenud aknast välja kukkudes. Viimane seesugune juhtum oli vaid päev enne Aleksandrovskaja surma.

Siis kukkus aknast surnuks valitsusvastastest protestidest vaevatud Habarovski linna politseiülem Jekaterina Miškina. Väidetavalt andis ta kriminaaluurimise käigus oma ülema vastu tunnistusi.

Kevadel kukkus akendest alla paari nädala jooksul tervelt kolm arsti. Juhtumeid peetakse kahtlasteks, kuna nad kritiseerisid tegevust seoses koroonaviiruse puhangu taltsutamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles