USA tippgolfar kasvatab lihaseid: selline treeningkava ei toimi, kui tahad alla võtta

Elu24
Copy
USA golfar Bryson DeChambeau.
USA golfar Bryson DeChambeau. Foto: Aaron Doster/USA Today Sports/Scanpix

USA golfitähest Bryson DeChambeau`st on pärast koroonapandeemiast tingitud võistluspausi golfiväljakutel pilgupüüdja saanud ning seda mitte ainult hea mängu pärast. Nimelt on DeChambeau kasvatanud keha lihasmassi üheksa kilogrammi võrra.

DeChambeau rääkis Men`s Healthile, et alustas treeningprogrammiga juba enne koroonat, kaheksa kuud tagasi. Eesmärgiks oli suuta lüüa palli võimalikult kaugele - nii 400 jardi, ehk 365 meetri kaugusele. Ta uskus, et jõutreeningutest on kasu ka väljaspool golfiväljakut.

«Kui varem ärkasin hommikuti valusa seljaga ja tundsin end kangena, sest kõhulihased olid nõrgad, siis nii see enam ei ole,» rääkis 26-aastane DeChambeau.

Profigolfar rääkis, et hommikuti mängib golfi ning igal õhtul on füüsiline treening. Oluliseks peab ta ka und ning toitumist.

«Olen igasugu asju proovinud, kuid viimaks leidsin oma. Seni, kui päevas omastan süsivesikuid ja valke vahekorras kaks ühele, on kõik okei. Kui tahad alla võtta, siis see ei toimi, aga ma kõnnin 13 kilomeetrit päevas, seega juurde ma ei võta.»

Golf.comile antud usutlusest omakorda selgus, et vajalikud päevased toitained saab DeChambeau kätte seitsmest proteiinijoogist.

«Hommikusöögiks on neli muna ja viis peekoniviilu, lisaks paar röstsaiaviilu ja kaks proteiinijooki,» rääkis golfiäss golf.comile.

Turniiri ajal lisandub sellele veel proteiinitahvel, röstsai moosi või maapähklivõiga, ning kahe joogi asemel vähemalt kolm proteiinijooki.

«Hotelli naastes söön korraliku lõuna - steigi ja kartuleid ning veel kaks jooki. Päeva jooksul tarbin nii 3000-3500 kilokalorit. Pole ime, et lihas kasvab.»

Maailma edetabelis seitsmendal kohal oleva DeChambeau eesmärgiks on jõuda peagi kolme parem hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles