Politsei alustas «Kodutunde» produtsendi Kristi Loigo vastu kriminaalmenetlust (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
«Kodutunde» produtsent Kristi Loigo.
«Kodutunde» produtsent Kristi Loigo. Foto: Pilt videost

Põhja politseiprefektuur teatas, et alustas täna heategevussaate «Kodutunne» produtsendi Kristi Loigo suhtes kriminaalmenetlust. 

«Oleme asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetluse karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlus alustati täna, kohtueelne uurimine on alles algusjärgus ning kellelegi kahtlustust esitatud ei ole,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Elu24-le. 

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kanal 2 esitas juuni lõpus produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo (varem Nilov) kohta õiguskaitseorganitele kuriteoteate.

Kanal 2-l tekkis laekunud vihjete põhjal kahtlus, et teleprojekti «Kodutunne» kogutud annetused ei ole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt heategevuseks ning tegemist võib olla kuriteoga.

«Teleprojekti «Kodutunne» tootja teleprodutsent Kristi Loigo ei ole suutnud Kanal 2-le esitada andmeid, mis kahtlused ümber lükkaks ja sellega seonduvalt oli Kanal 2 sunnitud esitama asjaolude välja selgitamiseks politseile kuriteoteate,» edastas AS Postimees Grupp, mille alla kuulub ka Kanal 2.

10. juulil küsis Põhja ringkonnaprokuratuur Kanal 2-lt lisaandmeid otsustamaks, kas käivitada menetlus produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo suhtes. 

Täna selgus, et Kristi Loigo suhtes on kriminaalmenetlust alustatud. 

Elu24-l ei ole seni õnnestunud Kristi Loigolt kommentaari saada. 19. juunil kommenteeris Loigo Postimehele, et «Kodutunde» kohta esitatud väited ja etteheited on alusetud.

Kuigi telesaate «Kodutunne» ümber on ka varem olnud rahadega seotud skandaale, siis suurema tõuke viia asi politseisse sai Kanal 2 just pärast seda, kui selgus, et eelmise aasta jõulude ajal Türi koolipoisi Rasmus Juhansoni toetuseks kogutud raha, et osta raskete neuroloogiliste probleemidega noormehele hädavajalik trenažöör, ei jõudnud noormeheni.

Juuni lõpus rääkis Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juhatuse liige Siiri Ottender-Paasma Elu24-le, et «Kodutunde» produtsent Kristi Loigo lubas neile juba jaanuaris, et ostab lähema kuu jooksul Rasmusele vajaliku trenažööri, mida on raskete neuroloogiliste probleemidega poisil hädasti vaja.

Loigo kinnitas Lastefondile, et selleks vajaliku raha kogus «Kodutunne». Pärast seda, kui Kanal 2 lõpetas «Kodutundega» koostöö ja selgus, et siiani ei ole trenažööri Rasmusele ostetud, otsutas Lastefond selle ise Rasmusele osta.

Loe juhtumist pikemalt siit

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles