VIDEO ⟩ Väike poiss pääses hairünnakust tänu vaba päeva nautinud politseinikule

Elu24
Copy
Floridas ujus hai väikese poisi poole, kes pääses tänu julgele politseinikule.
Floridas ujus hai väikese poisi poole, kes pääses tänu julgele politseinikule. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Floridas tõmbas üks rannas vaba päeva nautinud politseinik väikese poisi veest välja. Põhjus selleks oli lihtne, nimelt märkas mees, kuidas launelaual hullanud poisi poole ujus hai. 

Cocoa ranna piirkonna politseiametnik Adrian Kosicki kõndis neljapäeval koos oma naisega rannas, kui nad märkasid, kuidas madalas vees väikese lainelauaga hullanud poisi poole ujus hai, vahendas Fox News. 

Politsei jagas ka pealtnägija videot sellest, kus oli näha, kuidas hai uim paistis veest välja ja liikus poisi poole. 

«Tere, sõber! Kuule, seal on hai,» ütleb videos üks pealtvaataja, enne kui teine hüüab: «Seal ta on!».

Kiiresti mõtlev Kosicki hüppas aga seepeale vette ja haaras poisist kinni, lohistades teda koos lainelauaga kalda poole. Samal ajal ujus hai neile ohtlikult lähedale.

See, mis liiki haiga tegemist oli, ei olnud koheselt selge. 

«Me pole kindlasti merebioloogid, keda on haritud ja koolitatud eristama erinevaid hailiike, nende vastavaid toitumisharjumusi ja ujujate lähedal esinevat agressiivsust,» kirjutas politsei. 

«Me teeme lihtsalt seda, mida teeme kõige paremini - kaitseme inimesi kurja eest,» lisas politsei.

Floridas juhtub kõige rohkem hai rünnakuid juulis, augustis, septembris ja oktoobris, kui vee temperatuur tõuseb ja ka palju inimesi on ujumas, vahendas Brevard Times.

Brevardi maakond, kus asub ka kõnealune Cocoa rand, on Florida suuruselt teine hairünnakute juhtumise paik. Rohkem hairünnakuid on registreeritud vaid Volusia maakonnas.

Daytona ja New Smyrna randu tuntakse maailmas kui haihammustuste «pealinna». 

«Tänu Adriani tegutsemisele ei saa me kunagi teada, millised olid selle hai kavatsused ja see väike poiss sai ühe laheda päästmisloo, mida kõigiga jagada,» lisas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles