Roger Federeri treener: Šveitsi maestro ei loobu tippspordist niipea, sest...

Elu24
Copy
Šveitsi tennisetäht Roger Federer ei kavatse niipea sportlaskarjääi lõpetada.
Šveitsi tennisetäht Roger Federer ei kavatse niipea sportlaskarjääi lõpetada. Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

Šveitsi tenniselegend Roger Federer ei naase väljakule enne järgmist hooaega. Pärast koroonaisolatsiooni ning kaht järjestikust põlveoperatsiooni pidi Federer varakult käimasolevale hooajale «head aega» ütlema. Seda kuni järgmise hooajani...

«Mul on veel mõned asjad tennises korda ajada,» rääkis Federer tennisworldusa.orgile.

«Taastun, ning tahan detsembriks, hiljemalt jaanuariks sajaprotsendiliselt valmis olla. Soovin kaasa teha kogu 2021. aasta karusselli. Ma ei usu täiuslikku karjääri lõpetamisse. Muidu oleksin reketi nurka visanud juba pärast 2017. aasta Austraalia lahtiseid, kui olin alistanud Nadali viies setis,» rääkis Federer.

«Arvan, et mul on üht-teist veel tennises teha. Saan varsti 39, järgmisel aastal 40. On täiesti kummaline mõelda, et olen profitennises kaasa löönud rohkem kui 23 aastat. Selle aja jooksul olen kodus Šveitsis viibinud järjest ehk kõige rohkem 5-6 nädalat. Ja nüüd koroonaajal viis kuud. See on rekord. Aga mängin niikaua, kuni minus jätkub kirge.»

Federeri füüsilise ettevalmistuse treener Pierre Paganini valmistas Šveitsi tennisestaarile 20 nädalase treeningprogrammi, mida Federer hoolega järgib.

«Ma tahan teada, mis tennisel minu jaoks veel varuks on. Usun, et järgmine aasta saab olema hea aasta, ja ülejärgmine samuti,» sõnas tennisemaestro.

Federeri pikaaegne treener Severin Lüthi ütles, et 20-kordne suure slämmi tšempion ei lõpeta karjääri ka pärast 2021. aastat.

Roger Federer (paremal) ja Severin Lüthi Australian Openil 2017.
Roger Federer (paremal) ja Severin Lüthi Australian Openil 2017. Foto: PAUL CROCK/AFP

«Roger armastab seda elu. Talle meeldib tuuril kõik. Ma pole kunagi kuulnud, et ta sooviks elustiili muuta või, et ta on reisimisest väsinud. Rogeril on sõpru kõikjal. Midagi pole kunagi 100 protsenti kindel, kuid arvestades, kuidas Federer tahab sellist elu elada, siis võib arvata, et ta ei lõpeta karjääri ka pärast järgmist aastat,» rääkis Lüthi Šveitsi väljaandele Smash.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles