ELU NAGU FILMIS ⟩ Video: Itaalia politsei avastas «maffiabossi» saadetisest kokaiiniga täidetud kohvioad

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Itaalia politsei leidis kohviubadesse peidetud kokaiini, mille saajaks oli märgitud Hollywoodi filmist pärit väljamõeldud maffiaboss.
Itaalia politsei leidis kohviubadesse peidetud kokaiini, mille saajaks oli märgitud Hollywoodi filmist pärit väljamõeldud maffiaboss. Foto: GUARDIA DI FINANZA / EPA / Scanpix

Itaalia politsei avastas pärast ühele Hollywoodi filmist pärit väljamõeldud maffiabossile saadetud paki avamist sealt kohvioad, mis olid täidetud kokaiiniga.

Uurijad leidsid Colombiast tulnud ja Milano Malpensa lennuväljale saabunud kahe kilogrammi kohviubade saadetise juurest 130 grammi kokaiini, teatas Guardia di Finanza finantspolitsei, vahendas CNN.

Tolliametnikud otsustasid pakki kontrollida pärast seda, kui märkasid, et selle saajaks oli märgitud Hollywoodi filmist «John Wick: peatükk 2» pärit väljamõeldud maffiabossist tegelane Santino D'Antonio

Kahekilost pakki avades leidsid ametnikud sealt üle 500 kohvioa, mis olid seest õõnsaks tehtud, seejärel kokaiiniga täidetud ning siis uuesti tumepruuni teibiga kinni pandud. 

Itaalia politsei andis operatsioonile nimeks «Caffe 'Scorretto» ehk sobimatu kohvi, vahendas Euronews.

Politsei jälitas paki Firenzesse ja vahistas seal 50-aastase Itaalia mehe, kes tuli sellele kohalikku tubakatoodete poodi järele.

Tegemist on Colombias Medellinis elanikuna registreeritud Itaalia kodanikuga. 

Mees on varasemast politseile juba tuttav seoses eelnevate narkosüüdistustega. 

See pole aga esimene kord, kui salakaubavedajad on proovinud kokaiiniga täidetud kohviube proovinud üle piiri smugeldada. 

Näiteks avastati Berliinis 2014. aastal kohviubade kotist 33 kilogrammi kokaiini. Politsei sõnul otuli saadetis Brasiiliast.

Itaalia politsei konfiskeeris 2019. aasta jaanuaris umbes 644 kilo kokaiini, mis oli peidetud Hondurasest tulnud kohviubadega samadesse kottidesse. To korral oli küll kokaiin eraldi pakendatud ja kohvikottidesse peidetud, mitte ubade sisse topitud. 

Juuli kuu alguses konfiskeeris Itaalia Guardia di Finanza 14 tonni väidetavalt Süürias ISISe toodetud amfetamiini.

Sellega seoses jälgisid võimuesindajad kolme kahtlast konteinerit, mis jõudsid Edela-Itaalia Salerno sadamasse. Seal olnud tööstuslikuks kasutamiseks mõeldud silindritest leiti kokku umbes 84 miljonit tabletti turuväärtusega üks miljard eurot.

Uurijate sõnul oli selle leiuga tegemist suurima seni avastatud uimastilastiga kogu maailmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles