Nime vahetama sunnitud Washingtoni NFLi klubi võib nime saada afroameeriklastest lendurite järgi

Elu24
Copy
Paljud ameerika jalgpalli klubi Washingtoni Redskinsi  fännid on klubi nime vahetamise vastu. Fotol plakat, mis on kinnitatud ühe fänni autole.
Paljud ameerika jalgpalli klubi Washingtoni Redskinsi fännid on klubi nime vahetamise vastu. Fotol plakat, mis on kinnitatud ühe fänni autole. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

13. juulil teatas Washingtoni ameerika jalgpalliklubi Redskins, et loobub sponsorite surve tõttu klubi nimest. Nüüd on võimsa ajalooga NFLi klubil õhus mitmed uued nimevariandid, millest tõenäolisem on afroameeriklastele meelepäraseim nimi, kirjutab sportingnews.com.

NHLi klubi Washingtoni Redskins sattus meeletu surve alla pärast seda, kui klubi peasponsor FedEx teatas, et kui klubi nime ei vaheta, lõpetab ta sponsorlepingu. 

Redskinsi endine logo meeskonna koduareenil.
Redskinsi endine logo meeskonna koduareenil. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Kõige tõenäolisemaks uueks nimeks peetakse Washington Redtailsi. 

Nimi Redtails («Punasabad») tuleneb Teises maailmasõjas USA õhujõududesse kuulunud afro-ameeriklastest lendurite hüüdnimest, sest nende lennukitel P-51C Mustang oli karmiinpunane lennukisaba.

USA õhujõudude 332. võitlusgrupi liikmed, kelle auks võidakse ümber nimetada Washingtoni ameerika jalgpalliklubi.
USA õhujõudude 332. võitlusgrupi liikmed, kelle auks võidakse ümber nimetada Washingtoni ameerika jalgpalliklubi. Foto: Stocktrek Images/Stocktrek Images/Scanpix

Selle variandi üheks plussiks on see, et klubivärvid jäävad näiteks samaks.

Veel on kõne alla tulnud Washington Warriors, kuid selle nime vastu on mõned indiaanlastest põliselanike kõneisikud. 

Lisaks on arutluse all ka Washingtoni Red Hogs, sest just «Hogside» hüüdnime kandis Redskinsi ründeliin, kui 1980. aastatel võideti kolm Super Bowli.

Klubi omanik Dan Snyderil on küllaga tegemist, siis välja on pakutud ka Washingtoni RedHawksi ja Washingtoni RedWolvesi. 

Washingtoni Redskinsi klubi on järjekordne Ühendriike haaranud rassismipaanika ohver. 1999. aastal klubi omanikuks saanud Snyder ütles juba 2013. aastal, et ei vaheta iialgi klubi nime, sest Redskins on austusavaldus Ameerika põliselanikele. Paraku finantsilise surve vastu ei saa. Nime Redskins kandis klubi aastast 1933.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles