Endine äripartner nõuab pankrotistunud Saksamaa tenniselegendilt kümneid miljoneid

Elu24
Copy
Boris Becker 2019. aastal Saksamaa Davis Cupi meeskonnale kaasa elamas.
Boris Becker 2019. aastal Saksamaa Davis Cupi meeskonnale kaasa elamas. Foto: Chryslene Caillaud via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Saksamaa tenniselegend Boris Becker mässib ennast järjest rohkem ja rohkem finantsjamadesse. Kuuekordne suure slämmi tšempion ja kõigi aegade noorem Wimbledoni turniiri võitja läks pankrotti juba 2017. aastal.

Becker võitis Wimbledoni meesüksikmängu turniiri kõigest 17-aastaselt, aastal 1985. Järgmisel aastal kordas ta suursaavutust ning kolmandat korda jäi ta muruväljaku slämmil võitmatuks 1989. aastal. 

17-aastane Boris Becker 1985. aastal ajaloolise Wimbledoni võidukarikaga.
17-aastane Boris Becker 1985. aastal ajaloolise Wimbledoni võidukarikaga. Foto: imago sportfotodienst via www.imago-images.de/imago images/Colorsport

Beckerile kuulutati 2017. aastal välja eraisiku pankrot, kuna tal oli võlgu 61 miljoni euro jagu. 

Saksa tennisisti allakäiguspiraal sai alguse pärast tennisekarjääri lõppu 1999. aastal. 2001. aastal lahutas ta oma abikaasast Barbarast ning kaotas sellega 15 miljonit eurot ning vahva maja Floridas. 2002. aastal süüdistasti teda maksupettuses ning ta pidi tasuma pool miljonit eurot trahvi. 

Neljapäeval teatas Rootsi väljaanne Aftonbladet, et Beckeri endine äripartner Hans-Dieter Cleven nõuab Beckerilt 37 miljonit eurot. Cleven on Beckerile laenatud raha tenniselegendilt varemgi tagasi nõudnud. 

«Minu klient ei ole kunagi härra Clevenilt vastavat summat saanud, seega Cleveni nõudmised on alusetud,» väitis Beckeri advokaat Christian-Oliver Moser. 

Aftonbladet lisab, et Becker on varjanud 534 000 eurot ajast, mil tema pankrot välja kuulutati. 

Seepärast pikendati Beckerile peale pandud rahaliste toimingute piiranguid veel 12 aasta võrra. Ta ei tohi selle aja jooksul olla ettevõtete juhatuses ega ka suuri summasid laenata. 

Boris Becker koos poja Eliasega käesoleva aasta veebruaris.
Boris Becker koos poja Eliasega käesoleva aasta veebruaris. Foto: Moritz Müller via www.imago-images.de/imago images/Moritz Müller/Scanpix

52-aastane Becker on kuulsust kogunud ka oma hasartmängulembusega, aastatel 2007-2013 kuulus ta PokerStarsi promotiimi ja on osalenud ka pokkeri profiturniiridel. Becker oli serblase Novak Djokovici treener aastatel 2013-2016. Karjääri jooksul võitis sakslane 49 ATP turniiri, auhinnarahadena teenis ta 21 miljonit eurot. 

Boris Becker töötab Saksamaa tenniseliidus meeste tennise juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles