PILDID ⟩ Ülirealistlik rekonstruktsioon – vaata, milline võis Jeesus tegelikult välja näha! (1)

Elu24
Copy
Archicofradía de la Sangre muuseumi Jeesus okaskrooniga.
Archicofradía de la Sangre muuseumi Jeesus okaskrooniga. Foto: Evelyn Kaldoja

Hollandi fotograaf annab vastused, millised olid tegelikult ajaloo mõnede oluliseimate inimeste näod.

Madalmaadest pärit fotograaf Bas Uterwijk teeb oma kunsti tehisintelligentsi ehk AI abil. Tema Instagrami kontolt Ganboord leiab tohutult nägusid.

Nende seas on mõningaid, mis on fiktiivsed ehk ei kujuta kedagi. Samas leiab sealt ka mitmeid, mis on ajalooliste inimeste ülirealistlikud rekonstruktsioonid.

Fotokunstnik on taastanud teiste seas näiteks keiser Napoleoni, USA esimese presidendi George Washingtoni, Mona Lisa, Frankensteini ja USA Vabadussamba prototüübiks olnud naise näo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bas Uterwijk (@ganbrood) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bas Uterwijk (@ganbrood) on

Nüüd on Uterwjik saanud aga enam tähelepanu. Nimelt võttis ta ette Jeesuse realistliku kujutamise. Kui kunstis on teda kujutatud vahel koguni blondina, siis hollandlase ja AI koostöös sai mõjukas juudi puussepp üsna tänaste Lähis-Ida inimeste sarnase välimuse.

Wow! Using artificial intelligence, a Dutch photographer has just created a hyper-realistic rendering of what Jesus Christ actually would have looked like. What do you think?

Posted by Universal Life Church Ministries on Kolmapäev, 22. juuli 2020

Tänastest inimestest on aga Facebooki looja Mark Zuckerberg - kes on kuulus muutumatu välimuse poolest - aimu, milline ta võib vanana välja näha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles