GALERII Iisraelis seisis veekahurite ja politseiga vastamisi alasti meeleavaldaja

Elu24
Copy

Jeruusalemmas avaldatakse juba nädalaid meelt korruptsioonisüüdistuse saanud peaminister Netanyahu vastu. Viimastel päevadel on mõned neiud võtnud eeskuju ka USA «alasti Athenast».

Laupäeval taas peaminister Benjamin Netanyahu residentsi ette kogunenud protestijate seas oli neiu, kes kandis büsti katmiseks vaid väikeseid riigijuhi nägusid. Paari päeva eest ronis veel üks alasti meeleavaldaja parlamendi ehk Knesseti ees samba otsa, kirjutas Iisraeli meedia.

Protestijate üks loosungeid on järgmine: «kõik näevad, et keisril pole rõivaid».  Teisel puhul on «peaminister» (prime minister) mugandatud kontekstile sobivalt «kriminaalministriks» (crime minister).

Protestid on kestnud pikki nädalaid. Algselt koroonaviiruse meetmetest inspireeritud meeleavaldused on nüüd enam suunatud Netanyahu vastu, kes on kohtu all altkäemaksu, pettuse ja usalduse ärakasutamisega.

Meeleavalduste vastu kasutatakse ka veekahureid, kümneid on arreteeritud. Alasti väljaastumised on aga tõenäoliselt inspireeritud ka «alasti Ateenast», kes politsei vastu USAs Portlandis välja tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles