USA salajase ufo-programmi esindaja sõnul on andmeid lendobjektide kohta, mis ei ole valmistatud meie planeedil

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader USA kaitseministeeriumi avaldatud videost selle aasta aprillis. Pildil on näha, kuidas USA hävituslennuki piloot jälgis 2004. aastal tundmatut lendavat objekti
Kaader USA kaitseministeeriumi avaldatud videost selle aasta aprillis. Pildil on näha, kuidas USA hävituslennuki piloot jälgis 2004. aastal tundmatut lendavat objekti Foto: US DEPARTMENT OF DEFENSE HANDOUT/EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kaitseministeerium teatas 2012. aastal, et lõpetas rahastuse puudmisel ufo-programmi, kuid programmi töötajate sõnul ei kaotanud nad tööd, vaid programm on salaja jätkunud ja see kuulub nüüd The Office of Naval Intelligence'i (mereväeluure) alla.

Programmi jooksul leitu ja avastatu on klassifitseeritud salajaseks. USA senati dokumentide kohaselt on tegemist programmiga, mis tegeleb «tundmatute õhusõidukite vaatluste integreeritud kogumise ja raporteerimisega», teatab nytimes.com.

Programmiga tahetakse selgitada ka seda, kas mõni USA-vaenulik riik võib oma uut tehnoloogiat kasutada sõjalistel eesmärkidel.

Senaator Marco Rubio, kes on USA luureagentuuri kontrolliameti juht, sõnul talle teevad enim muret USA sõjaväebaaside kohal lennanud tundmatud objektid.

«Me ei tea kõikide kohta, mis need on, kuid tõenäoliselt on tõde igavam, kui arvatakse. Peame olema kindlad, kas tegemist on millegi maavälisega või on need vaenlaste lennumasinad,» sõnas Rubio.

Ufo-programmis töötanud ja anonüümseks jääda soovinud ameeriklaste sõnul on põhimõtteliselt maavälise elu kohta tõendid olemas, kuid nende avaldamine tekitaks globaalse paanika.

Osadele ufo-juhtumitele on selgitus leitud, kuid rohkem on neid, mida meie planeedil teadaoleva abil selgitada ei osata.

Astrofüüsikute sõnul ei kinnita seletuse puudumine, et selle taga on midagi maavälist.

Endine demokraadist senaator Harry Reid oli see, kes tegi tööd praeguse ufo-programmi eelkäijale rahastuse saamiseks. Reidi sõnul on olemas salastatud info, mis kinnitab, et meie planeedile on maandnud ja selle ümber lendab lennumasinaid, mille päritolu ei ole teada.

Kuna nende kohta käiv on salastatud, siis ei saa sõltumatud uurijad seda uurida, et neid kas kinnitada või ümber lükata.

USA kaitseministeeriumi ufo-programmis töötanud astrofüüsiku Eric Davise kinnitusel oli neil tundmatute lendavate objektide kohta infot, kuid kust need pärit olid, ei suutnud nad kindlaks teha.

USA kaitseministeerium briifis teda selle aasta märtsis seoses lendobjektidega, mis tema arvates ei ole valmistatud meie planeedil.

Davise kinnitusel on lendobjekte, mille liikumist, ilmumist ja kadumist ei ole võimalimk selgitada teadaolevate füüsikaseaduste ega muu abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles