Taidurid valmistuvad actioniks kuubis

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali üks korraldajaid Andrus Kallastu ja Tallinna ülikoolis koreograaf-lavastajaks õppiv Kaspar Aus valmistuvad õpitoaks.
Festivali üks korraldajaid Andrus Kallastu ja Tallinna ülikoolis koreograaf-lavastajaks õppiv Kaspar Aus valmistuvad õpitoaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Selgi nädalal jätkub ühisfestival „Pärnu Nüüdismuusika Päevad + In Graafika 2009". Kunstiinimeste kokkusaamise kavas on on loengud, kontserdid, näitused, diskussioonid, etendused, teoste ühiskuulamised ja -vaatamised, workshopid. Viimased leiavad aset Vanalinna koolis esmaspäevast reedeni algusega kell 11.

Erinevate kunstialade esindajaid ühendav multimedia workshop toimub ühisfestivali raames teist korda, õpikoja raames keskendutakse tööle interdistsiplinaarsete energeetiliste kooslustena muusik <-> kunstnik <-> näitleja <-> tantsija.

Õpitoa eesmärgiks on erinevate kunstialade interaktsioon: heli, pildi, valguse, liikumise ja sõna sümbioos tipptehnoloogilises keskkonnas.

Et mõte saaks teoks, ehitatakse Vanalinna kooli saali kaheksakanaliline elektrooniline audiokeskkond, millega liituvad ka pildi ja valguse elektroonilise töötlemise võimalused. Õpikoda päädib laupäeval, 24. jaanuaril Vanalinna kooli saalis etenduva ühendkunstiteosega „Action kuubis II".

Mainit õpikoja oluliseks osaks on haridusprogramm eelkõige Vanalinna kooli, Sütevaka ja Kuninga tänava kooli õpilasile. Haridusprogramm on suunat sellele, et anda noortele aimu, mida õpikojas päris toimetatakse.

Ühisfestivalile „Pärnu Nüüdismuusika Päevad + In Graafika 2009" paneb punkti laupäeval, 31. jaanuaril Tallinnas Niguliste kirikus etenduv „Action kuubis II".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles