Suunamudija vastikust juhtumist: öelge veel, et rassism pole Eestis probleem! (6)

Elu24
Copy
Mustanahalist naist kiusanud kamp.
Mustanahalist naist kiusanud kamp. Foto: Instagram

Linnaliinibussis nähtud juhtum oli nii ebameeldiv, et sundis neiut seda sotsiaalmeedias jagama.

Youtube'i kanalit ja Instagrami vedav Ethel Eliis Krünberg jagas eile õhtul jälgijatega juhtumit, mida ta oli sunnitud bussis pealt vaatama.

Äärmiselt rassistliku vastasseisu käigus lendas seltskond venekeelseid noori peale mustanahalisele naisele, kes bussist lahkus. «Öelge veel, et rassism pole Eestis probleem,» juhatas Krünberg kirjelduse sisse.

Krünbergi instastory, kus ta juhtumist kirjeldas.
Krünbergi instastory, kus ta juhtumist kirjeldas. Foto: Instagram

«Bussis oli täna mustanahaline naine, istus minust paar rida eespool,» seletas neiu. «Pildil olev kamp vene poisse tuli ja hakkas lihtsalt naisele karjuma 'n*gga', 'monkey' ja 'go back to your country'

Räige sõimu peale läks naine Krünbergi sõnul endast välja, küsides bussilt maha minnes inglise keeles: «Miks?». Neiu üritas seejärel seltskonnale «sõnad peale lugeda», kuid ei eesti ega inglise keelest viimased tema hinnangul aru ei saanud.

Krünberg lisas ka pildi ründavalt käitunud seltskonnast. Pärast mustanahalise naise lahkumist tehtud fotole tema sõnul poisid oma nägu aga jätta ei tahtnud.

Elu24-le antud kommentaaris sõnas Krünberg, et omavahel vene keeles rääkinud seltskond ajas naise bussist väga kiirest välja. «Poisid tulid Kristiines peale, naine väljus Koidus, ehk ühe peatusega toimus kõik,» kinnitas ta.

«Hirmunud ta vast polnud, pigem kurb ja endast väljas,» usub Krünberg. «Tundusid pigem sellised 'sõnavennad', arvestades, et kui vastu astusin, siis ei julgenud [poisid] mulle midagi öelda, oleksid võinud vabalt mul ka näo täis sõimata.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles