Soome koondise hokimees paranes raskest haigusest ning jätkab karjääri

Elu24
Copy
Soome jäähokimängija Kristian Näkyvä (vasakul) võitlemas Rootsi koondislase Jonathan Davidssoniga mullu veebruaris Soome-Rootsi kohtumises.
Soome jäähokimängija Kristian Näkyvä (vasakul) võitlemas Rootsi koondislase Jonathan Davidssoniga mullu veebruaris Soome-Rootsi kohtumises. Foto: Kenta Jönsson/imago/Bildbyran/Scanpix

Soome jäähokikoondise kaitsemängija Kristian Näkyvä on jagu saanud raskest haigusest ning jätkab profisportlase karjääri. 

Soomlasest 29-aastasel kaitsemängijal diagnoositi aasta alguses munandivähk, veebruaris tehti talle operatsioon. Ravikuur lõpetati aprillis. Nüüd on Näkyvä jätkamas hokimängija karjääri Rootsi tippklubis Örebro, kellega ta pikendas lepingut kolme aasta võrra. 

«Olen lepingu üle äärmiselt õnnelik. Raskel ajal saadud toetus oli imeline, loodan väga, et naasen endisest veelgi tugevamana,» sõnas 190 sentimeetri pikkune kaitsetala Örebro hokiklubi kodulehel.

Näkyvä on põhiliselt mänginud Soome ja Rootsi meistrisarjades, oma esimese värava Soome jäähokikoondise eest viskas ta Venemaa vastu 2014. aasta Karjala turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles