Aafrika vutifänne «kirjaoskamatuteks ahvideks» kutsunud Belgia tipptreener sai kaheaastase tegutsemiskeelu

Elu24
Copy
Aafrika vutipublik. Pilt on illustreeriv.
Aafrika vutipublik. Pilt on illustreeriv. Foto: TONY KARUMBA/AFP/Scanpix

Tansaania jalgpalliliit määras 60-aastasele belglasest treenerile Luc Eymaelile rassistlike märkuste eest kaheaastase tegutsemiskeelu, teatas allafrica.com. 

Viimased 10 aastat Aafrikas jalgpallitreenerina leiba teeninud Luc Eymael juhendas Tansaania vutiklubi Young Africans SC-d. 

Tansaania jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon tegi otsuse teatavaks esmaspäeval. Eymaeli süüdistatakse Young Africansi klubi fännide kohta rassistlike solvangute tegemises. 

Eymael ise on otsusest hämmeldunud. «See kõik on kontekstist välja rebitud. Kuid tõsi, kui fännid häälitsevad ja röögivad iga mu otsuse peale mõistmata, kui keeruline on väljaku kõrval õigeid lahendusi välja mõelda, siis ajab see närvi. Mul läks pärast viimast matši kops üle maksa ja korra ma vist tõesti ütlesin, et publik käitub nagu oleksid nad ahvid või koerad. Selle eest ma vabandan. Kuid mind rassistiks nimetada on ilmselge arulagedus,» rääkis belglane kickoff.comi vahendusel.

Lisaks kaheaastasele tegutsemiskeelule määrati Eymaelile ka rahatrahv kaheksa miljoni Tansaania šillingi ulatuses (ligi kolm tuhat eurot).

Luc Eymael (paremal) sai klubiga töötada kõigest seitse kuud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles