DRAMAATILISED KAADRID Beiruti kuberner on pisarais, rusude alt tuuakse üha uusi ohvreid

Elu24
Copy

Mitmed välismeedia väljaanded kirjutavad, et Liibanoni pealinnas Beirutis on toimunud suur plahvatus. 

Huffpost vahendab, et väidetavalt toimus plahvatus Beiruti sadama lähedal. Lisaks jagatakse erinevates sotsiaalmeedia kanalites videoid plahvatusest.

Associated Press on teatanud inimohvritest ning laialdasest hävingust piirkonnas. Küll aga märgitakse, et kahjude ulatus pole hetkel veel täielikult selge.

Liibanoni terviseministri sõnul on plahvatuses hukkunuid palju.

«Ma pole kunagi elus näinud ühtegi õnnetust nii suurt ja katastroofilist,» sõnas Beiruti kuberber Marwan Abboud enne nutma puhkemist. «Tegemist on riikliku katastroofiga. See on Liibanoni jaoks täielik õudus. Ma ei tea, kuidas me sellest taastume... Me peame jääma tugevaks ja olema julged, aga meie inimesed on pidanud nii palju läbi elama.»

Videotelt ja piltidelt on näha ka vigastatud tsiviilisikuid ja hävinenud hooneid. Huffpost kirjutab ka, et plahvatust oli tunda isegi Küprosel, mis asub Liibanonist 246 kilomeetri kaugusel.

Kohalik julgeolekujuht Abbas Ibrahim sõnas meediale, et tegemist polnud pommitamisega. Plahvatus toimus laohoones, kus Ibrahimi sõnul hoiustatakse «konfiskeeritud ja väga plahvatusohtlikke materjale».

Liibanoni kohalik meedia spekuleeris esiti, et ilutulestikku hoiustavas rajatises tekkis tulekahju, mis viis plahvatuseni. Julgeolekujuht Abbas Ibrahim lükkas ka selle teooria ümber.

BBC vahendab, et nüüdseks on kohalikud haiglad ülekoormatud. Plahvatuse tagajärjel on elu kaotanud kümned ja vigastatute arv ulatub tuhandetesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles