Ehmatav kokkupõrge jäähokiliigas NHL: kümneks minutiks oli jäähallis hiirvaikus

Elu24
Copy
Jäähokiklubi Toronto Maple Leafsi mängijad ja meditsiinitöötajad viga saanud meeskonnakaaslase Jake Muzzini ümber.
Jäähokiklubi Toronto Maple Leafsi mängijad ja meditsiinitöötajad viga saanud meeskonnakaaslase Jake Muzzini ümber. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ööl vastu kolmapäeva peetud Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHLi väljalangemismängude kohtumises Toronto Maple Leafsi ja Columbus Blue Jacketsi vahel toimus hirmuäratav kokkupõrge, kui Toronto mängija Jake Muzzin lõi kukkudes pea vastu vastasmängija põlve.

On teada, et pärast vahejuhtumit haiglasse viidud kanadalasest kaitsemängija suudab siiski ennast liigutada.  

Kohtumise lõpuni oli vaid kaks minutit, kui vastasmeeskonna mängija tõukest tasakaalu kaotanud Muzzin suure hooga pea ees vastu Columbuse mängija Oliver Bjorkstandi põlve lendas.

Jake Muzzin (nr 8) jäi pärast kukkumist jääle lamama. 
Jake Muzzin (nr 8) jäi pärast kukkumist jääle lamama. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Olukord ei paistnud alguses olevat eriti dramaatiline, kirjutas Iltalehti. Kuid kui jääl lebanud Muzzin üritas taas jalule tõusta ega suutnud seda enam teha, tormas jääle meeskonna arst. Muzzin ajas end küll istukile, kuid tohter asetas ta lamamisasendisse. Peagi saabus jääl lebava 31-aastase mängija juurde abistav meditsiinipersonal. Muzzinit hoiti jääl liikumatult 10 minutit, enne kui ta kanderaamil areenilt minema viidi.

Kogu selle aja püsis jäähallis hiirvaikus, sest situatsioon näis juba ülitõsine. 

Toronto Maple Leafsi kaitesemängija Jake Muzzin viidi areenilt minema kanderaamil.
Toronto Maple Leafsi kaitesemängija Jake Muzzin viidi areenilt minema kanderaamil. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Toronto Maple Leafs andis pärast matši teada, et Muzzin on haiglas, ta on teadvusel ning suudab liigutada nii käsi kui jalgu. 

«Palvetame tema eest. Maailmas on tähtsamaid asju kui jäähoki,» ütles Muzzini meeskonnakaaslane Mitch Marner pressikonverentsil. Toronto võitis kohtumise 3:0 ja viigistas seeria 1:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles