VIDEO ⟩ Kohutav finiš Poola velotuuril: Hollandi jalgrattatäht viibib raskes seisundis haiglas

Elu24
Copy
Poola velotuuri avaetapi traagiline finišikukkumine Katowices.
Poola velotuuri avaetapi traagiline finišikukkumine Katowices. Foto: Rafal Rusek via www.imago-images.de/imago images/Newspix/Scanpix

Poola velotuuri kolmapäeval sõidetud avaetapi lõpp oli hirmus, Hollandi jalgrattur Fabio Jakobsen lendas finišisirgel meeletul kiirusel üle kaitsepiirete.

Videost on näha, et Jakobsen kihutab külg-külje kõrval kaasmaalase Dylan Groenewegeniga. Groenewegen müksas Jakobseni, mille peale 23-aastane Jakobsen tohutul kiirusel üle rajapiirete uperkuuti lendas. 

See põhjustas masskukkumise, kus viga said mitmed ratturid. Kõige raskemalt sai kannatada Jakobsen, kes toimetati helikopteriga haiglasse. Hetkel viibib noor Hollandi rattur Sosnowieci haigla intensiivraviosakonnas ning on koomas.

Velotuuri arst, doktor Barbara Jerschina, rääkis Poola meediale, et Jakobseni seisund on eluohtlik. «Jakobseni vigastused on rasked ja tema elu on ohus,» ütles Jerschina.

Jakobseni meeskonna Deceuninck-Quick Stepi juht Patrick Lefevere nimetas Groenewegeni tegu kriminaalseks.

Rahvusvaheline jalgratturite liit UCI mõistis Dylan Groenewegeni tegutsemise otsutavalt hukka. «Mõistame Dylan Groenewegeni (Jumbo-Visma), kes tõukas Poola velotuuri esimese etapi finišikoridoris Fabio Jakobseni üle rajapiirete ja põhjustas sellega masskukkumise, ohtliku käitumise täielikult hukka.»

Groenewegen diskvalifitseeriti võistlustelt. Tema meeskond palus aga mehe käitumise pärast vabandust. 

Jakobseni peetakse jalgrattaspordi tõusvaks täheks, kes tegi endale nime möödnud aasta Hispaania velotuuril, kus ta võitis kaks etappi. Jakobsen alustas profikarjääri 2018.aastal, eelmise aasta Poola velotuuri avaetapil oli ta kolmas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles