PILDID JA VIDEO ⟩ Beiruti pruut poseeris vahetult enne sadamaplahvatust pulmafotograafile

Inna-Katrin Hein
Copy
Liibanonlanna Israa Seblani poseeris vahetult enne 4. augusti Beiruti sadamaplahvatust kesklinnas pulmafotograafile
Liibanonlanna Israa Seblani poseeris vahetult enne 4. augusti Beiruti sadamaplahvatust kesklinnas pulmafotograafile Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Liibanoni pealinna Beiruti sadamaalal toimus 4. augusti õhtul plahvatus, mis hävitas sadama, võttis elu vähemalt 135 inimeselt, vigastas rohkem kui 5000 inimest ja jättis 300 000 inimest kodutuks.

Vahetult enne plahvatust poseeris pruut Israa Seblani kesklinnas pulmafotograafile, kes tegi temast fotod ja video, teatab foxnews.com.

Valget pikka pruutkleiti ja loori kandnud liibanonlanna sai poseerida vaid sekundeid, kui käis plahvatus, mis lõhkus aknaklaase, raputas hooneid ja tõi suitsupilve.

Liibanonlanna Israa Seblani poseeris vahetult enne 4. augusti Beiruti sadamaplahvatust kesklinnas pulmafotograafile. Foto on tehtud 5. augustil 
Liibanonlanna Israa Seblani poseeris vahetult enne 4. augusti Beiruti sadamaplahvatust kesklinnas pulmafotograafile. Foto on tehtud 5. augustil Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Paigas olnud otsisid kukkvate kivide ja klaasikildude eest varju.

Pulmafotograaf Mahmoud Nakib pööras oma kaamera katastroofi suunas ja jäädvustas toimunut, rääkides juurde, mida ta näeb.

Israa Seblani ja ta abikaasa Ahmad Subeih. Foto on tehtud 5. augustil
Israa Seblani ja ta abikaasa Ahmad Subeih. Foto on tehtud 5. augustil Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Liibanoni võimude teatel põhjustas plahvatuse sadama 12. laohoones olnud ammooniumnitraat, mida kasutatakse väetisena.

Kohaliku meedia andmetel tekkis sadama 9. laohoones tulekahju, mis levis kiiresti edasi ja kui jõudis 12. laoni, siis toimus seal ammooniumnitraadi tõttu plahvatus.

Liibanoni valitsus pani sadama juhid juhtumi uurimise ajaks koduaresti.

Beiruti sadamaplahvatus on läbi Liibanoni ajaloo kõige verisem üksikplahvatus hoolimata sellest, et riik oli 1975 – 1990 kodusõjas ning ka siis hukkus palju inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles