US Openi tenniseturniiri võitjate auhinnarahasid vähendati märkimisväärselt

Elu24
Copy
Hispaanlane Rafael Nadal (paremal) ja austraallane Nick Kyrgios jätavad 2020.aasta US Openi vahele. Foto on tehtud käesoleva aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.
Hispaanlane Rafael Nadal (paremal) ja austraallane Nick Kyrgios jätavad 2020.aasta US Openi vahele. Foto on tehtud käesoleva aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

USA tenniseliit (USTA) teatas, et 31.augustil algava US Openi auhinnarahasid on vähendatud. Eelkõige saavad vähem raha tulevased üksikmängude tšempionid.

US Openi võitjad saavad käesoleval aastal 850 000 dollarit (717 000 eurot) vähem, kui eelmisel aastal, teatas USTA. 

Augustikuu viimasel päeval New Yorgis algava tenniseturniiri esimeses ringis kaotajate auhinnarahasid aga suurendatakse viie protsendi võrra. Nüüd on see 61 000 USA dollarit (51 400 eurot), turniiri üksikmängu võitjad saavad täpselt kolm miljonit US dollarit (2,53 miljonit eurot), 2019. aastal oli võitjate auhinnaraha suuruseks 3,85 miljonit US dollarit. 

Üksikmängu finalistid teenivad 1,5 miljonit dollarit (1,27 miljonit eurot), mullu oli see number 1,9 miljonit dollarit (1,63 miljonit eurot).  

US Openi auhinnarahafond ulatub 2020. aastal 53,4 miljoni dollarini (45 miljonit eurot).

USTA teatas, et lisaks annetavad nad koostöös WTA ja ATP-ga ligi kuus miljonit eurot neile tennisemängijatele, kelle sissetulek on seoses koroonapandeemiaga kahanenud. 

Paljud tippmängijad on teatanud koroonaviiruseohule viidates, et loobuvad Flushing Meadowsil peetavast turniirist, nende hulgas tiitlikaitsja Rafael Nadal ja naiste üksikmängu maailma edetabelijuht, austraallanna Ashleigh Barty. Loobujate seas on ka juuli lõpus Tallinnas mänginud Jelena Ostapenko ja terava keele poolest tuntud Austraalia «tennise sõnameister» Nick Kyrgios.

Maailma naiste tennise edetabeli esinumber Ashleigh Barty.
Maailma naiste tennise edetabeli esinumber Ashleigh Barty. Foto: Steven Paston/PA/Scanpix

Käesoleva aasta US Openi turniirile pealtvaatajaid ei lubata.

USAs on COVID-19 nakatunuid kokku ligi viis miljonit ning viirus on riigis põhjustanud üle 161 000 inimese surma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles