Rootsis süüdistatakse tütart vanemate kaksikmõrvas, kirjad paljastasid aastatega kasvanud viha

Inna-Katrin Hein
Copy
Naine noaga. Pilt on illustreeriv
Naine noaga. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rootsi lõunaosas Vätterni järve ääres asuvas Hjo maakonnas esitati naisele süüdistus oma arstidest vanemate mõrvamises selle aasta märtsis.

Uurijate teatel pussitas süüdistatav oma ema ja isa ning lahkus siis kodust linna, kus ostis sigarette, kandes veriseid riideid, teatab expressen.se.

Politsei sai teate veriste riietega naise kohta ja leidis ta Hjo linnast. Naine juhatas nad oma koju, kus korrakaitsjad leidsid eest kaks surnut.

Naisele tehti psühhiaatriline uuring, mis näitas, et ta on vaimselt haige ja tappis äkkvihahoos oma vanemad. Uurijad leidsid kirjad, mida tütar oli vanematele saatnud psühhiaatriahaiglast, kus ta regulaarselt ravil käis. Kirjad olid täis tütre äärmuslikku viha vanemate vastu.

Vanemad olid tütart kartnud ja teinud politseile juba aastaid tagasi avalduse, et ta võib olla ohtlik ja nende elu on ohus. Politsei teatas vanematele toona, et uurimise käivitamiseks ei ole neil piisavalt tõendeid.

Skaraborgi piirkonnakohtu teatel on vanemad tapnud isik vahetanud oma sugu, nüüd on ta naine ja selle tõttu nimetatakse teda tütreks. Lisaks temale on selles peres veel lapsi.

Politsei kuulas kahtlusaluse üle ning oma sõnade järgi olevat hoopis tema elanud aastakümneid vägivalla all. Mõrvapäeval olevat ema teda pilganud ja ähvardanud ta kööginoaga tappa, kuid tütar haaras tal noa käest.

«Ta pilkas mind, nagu ta tegi iga päev. Kuid sel päeval sai mul mõõt täis. Mul ei olnud plaani teda tappa, kuid nii juhtus, sest viha sai minu üle võimust,» sõnas tütar uurijatele.

Tütre sõnul nägi isa, mida ta emaga tegi ja ründas teda seljatagant. Isa üritas teda elektrišokirelvaga taltsutada, kuid sihtis mööda ning nad kukkusid maha. Tekkis kaklus, milles tütar lõi isa mitu korda kööginoaga, mille tagajärel isa suri.

Naise sõnul ei ole ta mõrvarlike kalduvustega ega arvanud, et vanemad surevad. «Minu eesmärk ei olnud neid tappa, ma ei teadnud, et nad surid. Me läksime lihtsalt riidu,» selgitas naine.

Mõrvades süüdistatava sõnul hakkasid vanemad teda juba lapsena füüsiliselt ja vaimselt terroriseerima ning see kestis aastakümneid.

Rootsi politsei ei ole vanemate tapmises süüdistatava naise nime ega vanust avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles