PILDID JA VIDEO Volgogradis plahvatas gaasitankla, neli tuletõrjujat said vigastada (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader turvakaamera videost, millel on näha Volgogradis propaanitankla plahvatamist
Kaader turvakaamera videost, millel on näha Volgogradis propaanitankla plahvatamist Foto: Emercom/Emercom/TASS/Scanpix

Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel süttis riigi lõunaosas Vologogradis Traktorozavodski rajoonis gaasitankla, mille plahvatuses sai neli inimest vigastada.

Ühe kannatanu seisund on kriitiline, teatab oreanda.ru. Kohaliku meedia andmetel on kõik vigastatud tuletõrjujad, kes said põletushaavu ja vajavad haiglas pikaajalist ravi.

Tuletõrjuja Volgogradis paigas, kus plahvatas propaanitankla
Tuletõrjuja Volgogradis paigas, kus plahvatas propaanitankla Foto: Emercom/Emercom/TASS/Scanpix

Uudisteagentuur TASS edastas, et tulekahjust teatati 10. augustil kell 12.40 kohaliku aja järgi. Kui tuletõrjujad sündmuskohta jõudsid, oli propaanitankla tules ja toimus plahvatus.

Venemaa eriolukordade ministeerium uurib, kas tuletõrjujad töötasid põlengut kustutades plahvatusohtu arvestades või eirasid seda.

Kaader turvakaamera videost, millel on näha Volgogradi propaanitankla plahvatust
Kaader turvakaamera videost, millel on näha Volgogradi propaanitankla plahvatust Foto: Emercom/Emercom/TASS/Scanpix

Propaan (molekulvalem C3H8) on kolme süsiniku aatomiga alkaan ehk süsiniku ja vesiniku ühend. Propaan on normaalolekus gaas, kuid kokkusurutav vedelasse olekusse, kasutatakse kütusena.

Volgograd asub Venemaa lõunaosas Volga jõe ääres, on Volgogradi oblasti halduskeskus. Aastani 1925 kandis nime Tsaritsõn ja 1925–1961 Stalingrad. Teise maailmasõja ajal toimus seal Stalingradi lahing (august 1942 - veebruar 1943), mille käigus ei jäänud linnast peaaegu mitte midagi alles.

29. detsembril 2013 toimus Volgogradis kaks enesetapupommitajate plahvatust, mille tagajärjel sai surma vähemalt 15 ja vigastada veel 40 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles