PILDID JA VIDEO ⟩ Baltimore’is toimus gaasiplahvatus, hukkus vähemalt üks inimene

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikide idarannikul Baltimore’is leidis aset gaasiplahvatus, mille tagajärjel kaotas elu vähemalt üks inimene ja seitse said vigastada ning hävines mitu maja.

Päästetöötajate andmetel on varisenud majade all lõksus vähemalt viis inimest, kelle seas on ka lapsi, teatab nytimes.com. Gaasiplahvatuse epitsentrile kõige lähemal olnud naine hukkus silmapilkselt. Üks inimene sai raskelt vigastada, kui ta rusude alt päästeti. Ülejäänute vigastused on kergemad.

Baltimore’i tuletõrjujate pressiesindaja Blair Adamsi teatel leidis plahvatus aset 10. augustil natuke pärast kella 10 kohaliku aja järgi.

USAs Baltimore'is toimus gaasiplahvatus, hukkus vähemalt üks inimene ja hävines mitu maja.
USAs Baltimore'is toimus gaasiplahvatus, hukkus vähemalt üks inimene ja hävines mitu maja. Foto: Michael A. McCoy/AFP/Scanpix

Piirkonnas tegutseva firma MidAtlantic Store Fixtures omaniku Barry Leventhali sõnul arvas ta plahvatust kuuldes ja tundes, et kuskil kärgatas pomm. «Mina ja minu firma töötajad olime hirmunud, sest ei teadnud, mis juhtus. Osa inimesi arvas, et kuskil kukkus lennuk majja,» lisas firmaomanik.

Energiafirma Baltimore Gas and Electric sulges piirkonnas gaasitrassi ja töötajad uurivad, mis võis plahvatuse tekitada. Veel ei ole põhjused teada, kuid oletatakse, et selle taga võisid olla vananenud lekkinud gaasitorud, mis pärinevad 1950. - 1960. aastatest.

Baltimore Gas and Electric on järk-järgult torusid välja vahetanud, kuid veel mitte igal pool linnas.

USAs Baltimore'is toimus gaasiplahvatus, hukkus vähemalt 1 inimene ja hävines mitu maja
USAs Baltimore'is toimus gaasiplahvatus, hukkus vähemalt 1 inimene ja hävines mitu maja Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Kohaliku meedia teatel kasvasid Baltimore’is 2009 – 2016 vananenud gaasitorude tõttu lekked 75 protsenti.

Punane Rist abistab gaasiplahvatuses kodu kaotanuid. Neile antakse ajutised elukohad, varustatakse söögi ja joogiveega.

Baltimore on sadamalinn Ameerika Ühendriikides Marylandi osariigis Chesapeake'i lahe ääres. 19. sajandil oli Baltimore'i sadam USAs teine riiki saabuvate immigrantide arvu poolest. 1904. aastal oli linnas uur tulekahju, hävis 1500 hoonet, kuid 1906. aastaks oli linn taastatud.

Linnas asuvad Walters Art Museum ja Johns Hopkinsi Ülikool.

64,3 protsenti elanikest on mustanahalised, 31,6 protsenti on valgenahalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles