Pariisis leiti remondi käigus maja keldrist 30 aastat tagasi mõrvatu surnukeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Pariis. Pilt on illustreeriv
Pariis. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Prantsusmaa pealinna Pariisis eksklusiivses elamurajoonis asuva maja renoveerimisel tegid töömehed karmi avastuse, kui leidsid keldrist lagunenud surnukeha, mis arvatakse seal olnud 30 aastat.

Üle 35 miljoni euro maksvas hoones, mis asub Prantsusmaa peaministri residentsi ja 2008 surnud moelooja Yves Saint Laurent’i kunagise elukoha lähedal, katkestati renoveerimistööd, teatab afp.com.

Aadressil 12 rue Oudinot asuv maja oli tühi üle 30 aasta, selle aasta alguses sai hoone uue omaniku. 

Kunagi elas majas Prantsuse poeet ja näitekirjanik François Coppée (1842 – 1908). 19. sajandil rajatud aed on ammu rohtu kasvanud, sest alates 1980. aastatest ei ole selle eest keegi hoolitsenud.

Kaua tühjana seisnud maja ostis jaanuaris üks Hollandi firma. Nende esindaja Jean-Bernard Lafonta maksis oksjonil hoone ja aia eest 35,1 miljonit eurot, mis oli alghinnast kuus korda suurem summa. Prantsuse investeerimisfirma Wendel endine juht ja pragu kinnisvaraärimehena tegutsev Lafonta ei raisanud aega ja alustas veebruaris maja renoveerimist.

Kuid nüüd komistasid töömehed laiba otsa ja töö tuli seisma panna.

Pariisi ajalooliste majade ühenduse esindaja Sabine Lebretoni sõnul ei teatud aastaid, et villas on surnud inimene.

Le Monde kirjutas, et maja renoveerinud töölistele jäi surnukeha silma siis, kui nad keldri ühes osas prahti eemaldasid. Surnukeha oli puidujäänuste all. Nad teatasid leiust töödejuhatajale ja maja renoveerimise eest vastutavale Lafontale, kes kutsus politsei.

Uurimine näitas, et surnukehal oli pussitamishaavu ja osa luid katki, mistõttu arvatakse, et tegemist oli mõrvaga ja käivitati uurimine.

Pariisi kriminalistid jõudsid jälile, et 30 aastat tagasi jäi kadunuks Jean-Pierre Renaud ja surnukeha riiete taskust leitud dokumendid olid selle nimega. «Ilmnes, et tegemist oli mehega, kel puudus kindel elukoht ja tal oli ka alkoholiprobleem,» sõnas politseiallikas. 

Politsei teatas Renaud lastele nende isa surnukeha leidmisest.

Villa renoveerimistööd saavad politsei teatel jätkuda sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles