TARTUFF TÄNA Teismelised organiäris ja perega pahuksis tüdruku esimene armastus

Liina Suvi Ristoja
, filmi- ja teletoimetaja
Copy
«Täiuslik»
«Täiuslik» Foto: Tartuff

Täna on PÖFFi armastusfilmide festivali Tartuff kavas kaks noortefilmi, mis võtavad teemaks esimese armastuse, keerulised peresuhted ning eneseavastused, pöörates tähelepanu ka ühiskondlikele valupunktidele ja noori inimesi varitsevatele ohtudele.

Iisraeli lavastajate Tal Graniti ja Sharon Maymoni draamakomöödias «Täiuslik» otsustavad kolm Jeruusalemma teismelist müüa oma neeru, et maksta operatsiooni eest, mis muudaks nende keha täiuslikuks, vähemalt nende enda arvates. Kui teised piirduvad unistusega lopsakamast rinnapartiist, siis transsoolisele Edenile tähendab see midagi hoopis olulisemat. Film võitis kolm Ophiri auhinda, mida nimetatakse ka Iisraeli Oscariteks.

Film linastub teisipäeval, 11. augustil kell 22:00 Tartu Raekoja platsil.

Lõuna-Korea režissööri Bora Kimi draamafilmis «Hüvasti!» otsib 14-aastane üksildane Seouli tüdruk Eun-hee kogu hingest mõistmist, millest ta on ilma jäetud nii kodus kui koolis. Tegu on tänavuse festivali tunnustatuima linateosega, mis on võitnud ligemale 30 auhinda, sh Berliini festivali parima noortefilmi ja Tribeca festivali parima välisfilmi preemia.

Film linastub teisipäeval, 11. augustil kell 23:59 Tartu Raekoja platsil.

Festival pakub vaatajaile kokku 17 linateost, mis käsitlevad armastuse kõikvõimalikke variatsioone. Kõik filmid linastuvad Eestis esimest korda.

Mullu oli Tartuffi keskmes muusika, tunamullu kirjandus – tänavu on festivali alateemaks kunst ja näha saab filme Banksyst, Marcel Duchampist, Alberto Giacomettist ja teistest kunstnikest. Lisaks filmiseanssidele leiab Tartus aset hulk kunstiteemalisi üritusi alates näitustest ja performance'itest ning lõpetades sümpoosionide ja ekskursioonidega. Mahukast kõrvalprogrammist leiab ligemale 30 üritust.

Vaata festivali kava siit.

Koroonaviirusega seoses tuleb tavapärase 1200 tooli asemel vabaõhukinoks muutuvale raeplatsile vaid 500 tooli, mis paigutatakse 2+2 reeglit arvestades. Athena keskuses toimuvatele dokumentaal- ja lastefilmide seanssidele lubatakse kuni 120 inimest, seansside vahel desinfitseeritakse pindu ja tasuta on saadaval kaitsemaskid.

Korraldajad paluvad külastajatel hoida distantsi ja istekohtade täitumisel vaadata filme Tartuffi virtuaalses kinosaalis, mis avab uksed veebiplatvormil Elisa Stage. Filmid on kättesaadavad üle terve Eesti ning pileti saab soetada siit.

Kõik Tartus toimuvad seansid ja enamik üritusi on vaatajatele tasuta. Virtuaalse festivali piletid maksavad neli ja kaheksa eurot. Filmi saab hakata vaatama kohe pärast selle Tartu seansi lõppu ja pilet kehtib kuni festivali lõpuni.

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mis leiab aset juba 15. korda. Seda korraldab Pimedate Ööde filmifestival koostöös Tartu linna, Tartu filmifondi ja Tartu loomemajanduskeskusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles