VIDEO ⟩ USA rahvuslind kukutas Michiganis drooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Valgepea-merikotkas. Pilt on illustreeriv
Valgepea-merikotkas. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikide rahvuslind valgepea-merikotkas kukutas Michigani osariigi valitsuse drooni, kui põrkas lennul sellega kokku.

Michigani keskkonnaameti teatel ründas suur lind juuli lõpus DJI Phantom 4 Pro Advanced drooni, mida nad kasutavad loodusvaatluste tegemiseks, teatab foxnews.com.

Keskkonnaanalüütiku ja droonipiloodi Hunter Kingi sõnul kaardistasid nad rannaala erosioonipiirkonda, kui korraga näitasid drooni andmed, et midagi on valesti. 

King andis 35 kilomeetrit tunnis lennanud droonile käsu baasi tagasi pöörduda, kuid nägi otsevideost, et droon kukkus spiraalselt alla.

Droon edastas 3,5 sekundi jooksul 27 häiresignaali, millest üks näitas, et ta on propellerist ilma jäänud. Siis kukkus lennumasin Michigani järve ja kadus.

Kingi sõnul märkas ta drooni allakukkumiskoha juures suurt valgepea-merikotkast ning oletas, et lind põrkas drooniga kokku. Kui masin sai kannatada, siis lind mitte.

Sama lindu nägi ka üks lähikonnas jalutanud paar.

Keskkonnaametnike sõnul ei tea nad, miks lind ja droon kokku põrkasid või miks lind drooni ründas. «Valgepea-merikotkas võis drooni pidada tema alale sissetugijaks või oli ta näljane ja arvas, et droon on kerge saak,» arvasid keskkonnaeksperdid.

Michigani keskkonnaamet teatas, et kaotas drooni, kuid kuna nad peavad erosiooni uurimisega jätkama, siis peavad nad nüüd ostma uue. Nad lisasid, et paraku ei saa nad kotkast drooni hävitamises süüdistada ega talle selle eest arvet esitada. «Looduses on omad reeglid ja meie oleme seal tegelikult sissetungijad,» lisasid eksperdid.

Valgepea-merikotkas (Haliaeetus leucocephalus) on liik kotkaid haugaslaste sugukonnast merikotka perekonnast. Valgepea-merikotkas on Ameerika Ühendriikide rahvuslind.

Valgepea-merikotkas on USA rahvuslind. 
Valgepea-merikotkas on USA rahvuslind. Foto: shutterstock.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles