Halastamatud varganäod: hinnaliselt autolt eemaldati isegi rool

Elu24
Copy
Autovaras. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Autovaras. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

Aastate jooksul on Eestis järjest vähemaks jäänud hollywoodilikke autode varguseid ja rüüstamisi, kus omanik avastab hommikul sõiduki telliskivide peal seismas. Sellegi poolest pole selliste juhtumite oht täielikult kadunud.

Näiteks hiljaaegu leidis Eestis aset järgmine vargusjuhtum: oskuslikult ja põhjalikult tühjaks rüüstatud BMW maasturilt oli salongist kaasa võetud kogu väärtuslik tehnika – sealhulgas näidikuteblokk, ekraan, keskkonsool ja isegi rool. Lisaks eemaldati sõidukilt tuled. Esialgsetel hinnangutel ulatub kogukahju 30 000 euroni.  

«Sarnaselt lainetena käivate põllutöömasinate GPS-seadmete vargustele, on üldjuhul ka kallitelt sõiduautodelt osade varastamised (või siis terve auto ärandamised) n-ö tellimustööd. Enamasti on pätid pärit välismaalt, näiteks Lätist või Leedust, ning siia tullakse otsima konkreetseid autosid või nende varuosi,» selgitas Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

Kõik viimased rüüstamised Salva Kindlustuses on olnud seotud BMW ja Mercedes-Benz marki sõidukitega. 

«Paraku ei ole kindlat rohtu selliste rüüstamiste vastu. Võimalusel tuleks hoida sõidukit garaažis, aga ilmselt kõige efektiivsem on inimeste tähelepanelikkus,» lausus Kivirüüt. «Päris mitmeid varguseid on aidanud ära hoida hea läbisaamine naabritega, kes on tähelepanelikud näiteks selles osas, kui naabruskonnas on ringi liikumas mõni võõramaise numbrimärgiga kahtlane sõiduk.»

Rüüstatud BMW maastur.
Rüüstatud BMW maastur. Foto: Salva Kindlustus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles