VIDEO ⟩ Portugali president päästis kaks merehätta sattunud tüdrukut

Inna-Katrin Hein
Copy
Portugali Algarve piirkond on populaarne suvituskoht
Portugali Algarve piirkond on populaarne suvituskoht Foto: Pedro Fiuza/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa päästis riigi lõunaosas Algarves puhkamas olles merehädast kaks tüdrukut, kelle kajak ehk meresüst oli ümber läinud.

Rannas olijad jäädvustasid videole selle, kuidas 71-aastane president päästevestides tüdrukuid aitas, teatab news.com.au. 

Tüdrukute kajak oli ümber läinud ja president aitas selle õigeks pöörata, samuti hoidis ta ära veesõiduki liikumise rannast kaugemale. Presidendile lisaks tuli tüdrukutele appi veel inimesi.

Näomaski kandnud Portugali president andis hiljem meediale intervjuu, milles selgitas juhtunut.

«Tüdrukud sattusid oma kajakiga hoovusesse, mis kandis neid ühest rannast teise. Siin läks nende veesõiduk ümber ja nad kukkusid vette. Oma jõuga ei suutnud nad kajakit ümber pöörata ega enam sisse istuda. Samas oli hoovus väga tugev ja ohtlik,» sõnas Marcelo Rebelo de Sousa.

Portugali presidendi sõnul tundis ta noorte naiste pärast muret.

Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa vaatas 1. augustil Coimbra linnastaadionil jalgpallimatši SL Benefica ja Fc Porto vahel
Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa vaatas 1. augustil Coimbra linnastaadionil jalgpallimatši SL Benefica ja Fc Porto vahel Foto: Carlos Costa/AFP/Scanpix

Rannas olnud inimesed jäädvustasid juhtunu videole, mille kohaselt aitas lisaks de Sousale tüdrukuid veel kaks kajakiga sõitnud meest ning vetelpäästja, kes saabus kohale veeskuutriga.

Portugali president lubas juulis, et külastab igal nädalal kuurortpiirkonda Algarvet, et aidata seda pärast koroonapandeemiat taas jalule, olles reklaamnäoks. 

Portugalis on koroonaviiruse diagnoosi saanud üle 54 000 inimese, paranenud on ligi 40 000 inimest ja surnud on 1780 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles