Station Narva festival toob Tommy Cashi esimest korda piirilinna

Elu24
Copy
Tommy Cash.
Tommy Cash. Foto: Mihkel Maripuu

Selle nädala keskel, 26. –27 augustil toimub Narvas kolmandat korda muusika ja linnakultuuri festival Station Narva. Festivali kahel päeval leiavad aset muusikaprogramm Narva linna sadamas, ettevõtluskonverents loomeinkubaatoris OBJEKT, ekskursioonid Narva linnuses ja Kreenholmis, Narva teemaliste raamatute esitlused, paadisõidud jõel ja palju muud.

Festival algab kolmapäeval, 26. augustil kell 10 Linda 2 kompleksis asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäeva konverentsiga, mis keskendub loomemajanduse uutele ärimudelitele ja tulevikule e-Eestis. Teiste seas saavad sõna Narva muuseumi direktor Ivo Posti, ERRi ajakirjanik Mihhail Komaško ja PÖFFi tegevjuht Mikk Granström. Sissepääs eelregistreerimise alusel.

Kuni pärastlõunani kestva ettevõtluspäeva lõunapausi ajal vahemikus 13.30–15 saavad kõik huvilised osa tasuta linnalava kontsertidest Linda 2 terrassil, kus esinevad Manna ning Narva noored artistid Bandn't ja Tegelinski.

Kell 10–20 saab igal täistunnil Narva linna sadamast minna alustel Tütarsaare Aino ja Brig jõeretkele. Pilet 10 eurot, tasumine kohapeal sularahas.

Kell 10–18 on festivalipassi omanikel võimalus tutvuda Narva linnuse uue püsiekspositsiooniga 20% soodustusega. Nii 26. kui ka 27. augustil kehtib festivalipassi omanikele 20% soodustus ka Narva muuseumi kunstigaleriis ja Vana-Narva maketi näitusel endises Narova mööblivabrikus.

Alates keskpäevast kuni kell 18 õhtul näeb Narva kunstiresidentuuris (NART) tasuta näitust, mis on valminud EKA TASE satelliitprogrammi raames Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna tudengite poolt.

Vahemikus kell 16–18 saab liituda Narva linna muuseumi giidide juhendatud ekskursioonidega Kreenholmi tööstuskompleksis. Tuuriks kogunetakse Kreenholmi kompleksi väravas (Joala 32 vastas). Piletid hinnaga 10 eurot on müügil Piletilevis.

Kell 18–01 leiab Narva linna sadamas aset festivali muusikaline põhiprogramm. Sadama kolmel laval Ro-Ro klubis, ajaloolise puuvillalao hoones asuvas paadikuuris ja välilaval esinevad Eesti artistid Tommy Cash, NOËP, Anna Kaneelina, Lexsoul Dancemachine, Manna, Levski, Bible Club, Tam i Tut, Pale Alison ja Jaama 6 DJ-d.

Intsikurmu telefestival 2020, teine päev. Manna.
Intsikurmu telefestival 2020, teine päev. Manna. Foto: Hanna-Katri Uutsalu

Välisartistidest astuvad festivalil üles Jesse Markin Soomest, Bendik Giske Norrast ja Fremen Poolast. Muusikafestivalile tagab pääsu Station Narva festivalipass hinnaga 25 eurot, mis on müügis Piletilevis, veebipoes shop.tmw.ee ja kohapeal. Lisainfo ja ajakava: stationnarva.ee

Neljapäeval, 27. augustil algab festival kell 10 narvapärase hommikusöögiga ja BAZAR arutelude päevaga Narva Vaba Loome Keskuses. Kõigile huvilistele avatud ja tasuta BAZARi keskne teema on seekord kiusamine kui kõiki ühiskonnakihte ja vanusegruppe puudutav probleem. Hommikusöögi maksumus on 5 eurot, osalus eelregistreerimise alusel.

Kell 10–18 on festivalipassi omanikel taas võimalus soodustingimustel külastada Narva linnuse uut püsiekspositsiooni. Soodustus kehtib festivalipassi omanikele ka Narva muuseumi kunstigaleriis ja Vana-Narva maketi näitusel endises Narova mööblivabrikus.

Kell 12–13.30 toimub Narva kolledžis ajaloolase ja poliitiku Katri Raiki peagi ilmuva Narva-teemalise raamatu «Viimane lahke maja» eeltutvustus ja kohtumine autoriga. Peagi ilmuva raamatu näol on tegu omalaadse teejuhiga, mis viib lugeja 14 Narva põnevaimasse paika. Osalus tasuta, eelregistreerimise alusel.

Kell 12–18 saab taas tasuta külastada TASE satellittprogrammi maalinäitust kunstiresidentuuris. Lisaks toimub samas kell 16–18 häppening näituse loojatelt.

Kell 13–15 toimuvad Kreenholmi tuurid Narva linna muuseumi giidide juhendamisel. Piletid hinnaga 10 eurot on müügil Piletilevis.

Kell 14 saab Narva muuseumi kunstigaleriis külastada uut näitust «Narva – daatšast paleeni» ning osaleda kunstiteadlase Karin Pauluse ja muinsuskaitsja Madis Tuuderi koostatud näitust tutvustava raamatu esitlusel ning jalutuskäigul Narva ajaloolises keskuses vanalinnas ja nüüdses keskuses Peetri platsi ümbruses, keskendudes objektidele, milleta tänast Narvat ette ei kujuta. Osalus eelregistreerimise alusel.

Pärastlõunal oodatakse huvilisi Tallinnas algavale rahvusvahelisele festivalile Tallinn Music Week.

Kogu festivali kava: https://stationnarva.ee/programm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles