Kreeka kohus määras inglasest jalgpallurile Harry Maguirele tingimisi karistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Inglise jalgpallikoondise kaitsemängija ja Manchester Unitedi kapten Harry Maguire 2019
Inglise jalgpallikoondise kaitsemängija ja Manchester Unitedi kapten Harry Maguire 2019 Foto: Mike Egerton/PA/Scanpix

Kreeka Küklaadide saarestiku administratiivkeskuse Syrose saare kohus määras Inglise kõrgliiga jalgpalliklubi Manchester United kaptenile ja Inglise koondise kaitsemängijale Harry Maguirele 21 kuu ja 10 päeva pikkuse tingimisi karistuse.

Kohus tunnistas 27-aastase kaitsemängija süüdi kehaliste vigastuste tekitamises, altkäemaksu pakkumises, politseiniku ründamises ja verbaalsetes solvangutes, teatab bbc.com/sport.

Kohtu teatel ei määratud lõpuks tegelikku vanglakaristust, kuna tegemist on inglase esimese avaliku korrarikkumisega. 

Maguire sõnas 25. augustil pärast kohtuotsust, et ta kaitsemeeskond kavatseb otsuse edasi kaevata. «Jään oma seisukoha juurde, et nii mina kui mu vend ja sõber oleme juhtunus kannataja pool,» sõnas Maguire meediale.

Inglise jalgpallur Harry Maguire lahkumas Syrose kohtust
Inglise jalgpallur Harry Maguire lahkumas Syrose kohtust Foto: Michael Varaklas/AP/Scanpix

Inglasest jalgpalluri saaga algas 20. augustil Kreeka Mykenose saarel, kus ta koos õe, venna ja sõbraga puhkas. Nad pidutsesid ööklubis, kus grupp albaanlasi tuli ta õe juurde ning väidetavalt süstiti ta õele uimastavat ainet, et ta hiljem vägistada.

Maguire nägi seda ja hakkas albaanlastele vastu. Mehed läksid ööklubist välja ja tekkis kaklus. Sündmuskohale kutsutud politsei võttis Maguire, ta venna ja sõbra kinni, kuid albaanlased pääsesid põgenema.

Nii kohtu kui ka politsei teatel hakkas jalgpallur politseinikule vastu ja lõi teda. Lisaks pakkus ta oma vabastamise eest altkäemaksu.

Lisaks Maguirele olid Syrose kohtu ees ka ta 28-aastane vend Joe Maguire ja 29-aastane sõber Christopher Sharman, kes samuti kaklusse sattusid ega allunud korrakaitsjatele. Ka vend ja sõber said tingimisi karistuse.

Kõik kolm eitavad, et nad oleksid midagi valesti teinud.

Maguiret esindab Kreeka üks paremaid inimõiguste advokaate Alexis Aganostakis.

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Gareth Southgate arvas Maguire koondisest välja septembris toimuvate Inglise koondise Rahvuste liiga mängude ajaks Islandi ja Taaniga.

Inglise jalgpallikoondise peatreener Gareth Southgate ja kaitsemängija Harry Maguire (paremal) 2018
Inglise jalgpallikoondise peatreener Gareth Southgate ja kaitsemängija Harry Maguire (paremal) 2018 Foto: Mike Egerton/PA/Scanpix

Southgate jättis alguses Maguire koondisse, kuid hiljem ikkagi eemaldas, kuna see on tema sõnul kaitsemängija huvides.

«Rääkisin nii Manchester Unitedi esindajate kui ka Harry Maguirega ning langetasime otsuse, mis sobib kõikidele osapooltele,» lisas Inglise koondise peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles