Kanadalane kuulis telefonikõne ajal, kuidas karu tema tütre tappis (1)

Elu24
Copy
Must karu. Pilt on illustratiivne.
Must karu. Pilt on illustratiivne. Foto: /Caters News Agency/Scanpix

44-aastane Stephanie Blais oli koos perega nendele kuuluvas metsamajakeses. Sealt helistas Stephanie ühe probleemiga seoses oma isale, kes kuulis telefonikõne ajal hetke, mil mustkaru ehk baribal tema tütre tappis, vahendab The Guardian.

Stephanie Blais oli koos abikaasa ja kahe väikese lapsega Kanada Saskatchewani provintsis metsamajakeses puhkamas. Perel tekkis probleem veevarustusega, mis ajendas naist satelliittelefoniga oma isale helistama.

«Ta helistas mulle, et veetorustikuga oli probleeme, kuid tema abikaasa oli selle ära parandanud. Siis ütles ta oma pojale, Elile, et ta tuppa jookseks ja antenni haaraks,» kirjeldas naise isa saatuslikku telefonikõnet.

«Mõni sekund hiljem kuulsin summutatud korisevaid hääli ja siis oli vaikus. Hääled olid väga häirivad. Rünnaku võimalus jooksis korra mu peast läbi, aga selle tõenäosus on üks miljonist,» tunnistas isa.

Isa rääkis, et jäi mõneks minutiks telefoni otsa kuulama, kuid siis katkestas kõne ja proovis tütrele uuesti helistada. 

Isa arvates helistas tütar talle avatud alalt, metsapiirkonnast eemal, et saada satelliittelefoniga parem ühendus. Ta usub, et karu hiilis tütrele selja tagant vaikselt ligi. Kanadalanna oli tihti perega metsamajakeses ning seetõttu ka hästi kursis karuohutusmeetmetega. 

«Karu oli võtnud tema poole seljaga oleva Stephanie sihikule. Naine ei näinud karu,» pakkus isa. 

Pärast rünnakut tormas metsamajakesest välja Stephanie abikaasa Curtis, kes kasutas karu peletamiseks pipragaasi. Kahjuks see vaid ärritas karu ning mees oli sunnitud looma kahe lasuga tapma.

«Selleks ajaks ei olnud Stephaniel pulssi. Ta (Curtis – toim) andis talle esmaabi,» rääkis naise isa. Kanadalanna vigastused olid aga liiga ulatuslikud. Stephanie viidi helikopteriga lähedal asuvasse haiglasse, kus naine surnuks tunnistati.

«Meid lohutab vaid teadmine, et 30 sekundit enne rünnakut mängisid mõlemad lapsed tema juures. Seega oleks karu võinud esmalt rünnata Stephaniet ja seejärel tema kaks last tapnud.»

Looduskaitseametnike sõnul leiti lahkamisel karu kõhust mustikaid, mis tähendab, et loom ründas vaid kiskjainstinkti pärast. 

Eluga lõppevad karurünnakud on Kanadas äärmiselt haruldased. Stephanie surm on Saskatchewani provintsis esmane sedalaadi juhtum alates 1983. aastast. Antud juhtumit on aga võrreldud 2018. aastal Yukoni piirkonnas aset leidnud rünnakuga, kus karu tappis ema ja tütre kõigest mõne meetri kaugusel nende metsamajast. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles