Ameeriklast võib Kanada koroonareeglite rikkumise eest oodata poole miljoni dollariline trahv

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kanadas peavad alates esmaspäevast inimesed pea lisaks muudele reeglitele ka igal pool maske kandma. Reeglite rikkujaid ootab ees trahv.
Kanadas peavad alates esmaspäevast inimesed pea lisaks muudele reeglitele ka igal pool maske kandma. Reeglite rikkujaid ootab ees trahv. Foto: Imago Images/Xinhua/Scanpix

Kentucky meest, keda süüdistatakse Kanada COVID-19 reeglite rikkumises, ootab 569 000 dollari suurune trahv.

Kanada kuningliku politsei teatas, et vahistasid Kentucky osariigis Waltonis elav 40-aastane John Penningtoni ja esitasid talle koroonareeglite rikkumise süüdistused seoses mehe juunikuise Kanada reisiga, vahendas Insaider.

Kanada kuninglikku politseipolitsei esindaja Tammy Keibeli sõnul reisis mees Albertas asuvasse Banffi. 

Alaskast Kanadasse reisinud Penningtonile määrati esialgu 910 dollari (1200 Kanada dollarit) suurune trahv 25. juunil, kui Banffi Rimrocki hotelli murelikud töötajad kutsusid mehele politsei, arvates, et ta on karantiinireegleid rikkunud. Nimelt on ameeriklastel praegu koroonaviiruse pandeemia tõttu keelatud Kanada kaudu reisida.

Ameeriklased saavad Alaskasse minnes või sealt tulles sõita Kanadast otse läbi, kuid neil on keelatud peatuda tee ääres asuvates turismipunktides või rahvusparkides. Kui nad kavatsevad hotellis ööbida, peavad nad jääma karantiini.

Pärast esimese trahvi tegemist käskisid nii hotellitöötajad kui ka politsei mehel oma hotellituppa karantiini jääda, kuid Pennington jätkas juba järgmisel hommikul oma teekonda Alaskast allpool asuvatesse osariikidesse. 

Banffi kuningliku politsei staabiülem Michael Buxton-Carr ütles CBC Newsile, et Pennington külastas oma reisi ajal ka kohalikku turismiatraktsiooni.

Nimelt leidsid võimuesindajad mehe kohalikult mäelt pärast seda, kui keegi teatas neile piirkonnas nähtud Ohio numbrimärgiga autost, mis nagu lõpuks selgus, oli Penningtoni sõiduk.

«Uurijad leidsid, et härra Pennington ei olnud 26. juuni hommikul linnast lahkunud, vaid otsustas külastada populaarset turismikohta,» ütles Buxton-Carr.

«Hotellis on olemas kõik eluks hädavajalikud asjad sealhulgas toit ja majutus. Mäele minekuks polnud tal õigustatud põhjust,» lisas võimuesindaja.

Pennington vahistati ja talle esitati süüdistus Kanadas föderaalse karantiiniseaduse rikkumises. 

Ta peab kohtu ette ilmuma novembris. Süüdimõistmise korral ootab teda ees 569 000 dollari suurune trahv (Kanada 750 000 dollarit) või kuueaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles